Siffrorna avslöjar Alexander Isaks braksuccé: Här är han bättre än Cristiano Ronaldo

.

Alexander Isak har gjort storsuccé i holländska Willem II.
Nu visar nya siffror vidden av framgången, framtagna av den holländske fotbollsjournalisten Wilber Hack.
Isak är bäst i hela den holländska ligan – och gör mål oftare än självaste Cristiano Ronaldo.

Alexander Isaks tid i Borussia Dortmund har varit tuff. Svensken har inte fått chansen i a-laget och när truppen togs ut till Champions League fanns den svenske supertalangen inte med.

Alexander Isaks supersuccé

Många experter ropade på att 19-åringen skulle lånas ut, och till slut blev det verklighet. I januari blev det klart att han lånades ut till holländska Willem II.

Alexander Isak of Sweden during the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Romania on March 23, 2019 in Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Succéreceptet med svenskar i Holland har visat hålla i sig.

Målexplosion i Holland

Alexander Isak har briljerat i den holländska klubben och på tio spelade matcher har svenskens stått för nio mål.

Senast i helgen gjorde den AIK-fostrade anfallaren hattrick, samtliga tre på straffar, när laget besegrade Fortuna Sittard med 3-2.

Strax innan landslagssamlingen gjorde bjöd Isak även på ett riktigt solonummer mot Feyenoord.

Isaks succé ledde till en landslagsplats och mot Rumänien var han ytterst nära att bli målskytt. I Holland har han gått och blivit en fanfavorit och nya siffror visar att han har gjort ett monsterintryck i ligan.

Holländska Brabants Dagblad skriver att Isak gör mål var 93,75 minut. Luuk de Jong, som leder skytteligan, ligger på ett mål var 110 minut samtidigt som Robin van Persie gör mål var 115:e minut.

Hur står sig svensken mot Cristiano Ronaldo? Faktum är att portugisen behöver betydligt mycket mer tid på sig och gör i snitt mål i var 118:e minut.

”Helt annan dimension”

Men det är inte bara målsnitt som visar Isaks framsteg i Eredevise.

Svensken spenderar betydligt mer tid än både de Jong och Robin van Persie i straffområdet trots att laget han spelar för bör ha betydligt mindre boll i de farliga ytorna.

Willem II:s målsnitt har dessutom ökat från 1,5 till två mål per match.

”Fansen älskar vad de får se. Han har såklart gjort succé men man ska inte bara stirra blind på målen. Han jobbat hårt utan boll och ger Willem II en helt annan dimension i spelet”, skriver Wilber Hack i holländska Brabants Dagblad.

Dela artikeln för att hylla Alexander Isak!