Serie A-klubbens mäktiga hyllningsvideo till favoritsvensken Kurre Hamrin på 85-årsdagen

Kurre Hamrin är en av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna.
Legendaren är också gigantisk i Serie A-klubben Fiorentina.
Och i dag hyllar italienarna sin klubbikon på mäktigaste sätt när Hamrin fyller hela 85 år.

Den 19 november 1934 föddes Kurt Hamrin i Stockholm. Och han skulle komma att bli jäkligt bra på fotboll under smeknamnet ”Kurre”.

Nio år i Fiorentina

Yttermittfältaren slog igenom i favoritklubben AIK och är än i dag den senaste AIK:aren att vinna den allsvenska skytteligan. 1956 gick flyttlasset ut i Europa och till Italien.

Kurre Hamrin, Fiorentina
140724 Kurre Hamrin intervjuas under fotbollsmatchen i kvalet till Europa League mellan AIK och Linfield den 24 juli 2014 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / Cop 135163

Där skulle Kurre Hamrin förbli resten av sin proffskarriär. Det blev en säsong i Juventus, en säsong i Padova, hela nio år i Fiorentina, två säsonger i Milan och två säsonger i Napoli.

Kurre Hamrins hyllning

Allra största avtryck satte han i klassiska Serie A-klubben Fiorentina där det blev hela 289 matcher och 150 mål samt tre vunna cuptitlar. Efter den aktiva spelarkarriären flyttade Hamrin tillbaka till sitt älskade Florens och bor där än i dag.

Kurre Hamrin, Fiorentina
Kurre Hamrin, Fiorentina. FOTO: Twitter

Fiorentina är verkligen hans hem och därför är det så oerhört fint när italienarna i dag hyllar svensken på 85-årsdagen. Med en mäktig hyllningsvideo till Kurre Hamrin, som ger en hel del gåshud.

Se hyllningsvideon:

LÄS MER: När Kurre Hamrin gjorde ett av VM-historiens vackraste mål