Sanningen om 10-årige pojken som chockade alla och klippte sig som Svennis(!): ”Det var dumt…”

2002 ville de flesta barn ha storstjärnan David Beckhams omtalade mohikanfrisyr.
Men inte 10-årige Tom Sylvester.
Den engelske pojken ville se helt annorlunda ut så han klippte sig som förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson istället.

Många barn och ungdomar vill se ut som sina idoler och hjältar. Men under fotbolls-VM 2002 tog 10-årige britten Tom Sylvester det till en helt ny nivå.

Svennis frisyr

Han valde nämligen att skaffa likadan frisyr(!) som Englands dåvarande förbundskapten Sven-Göran Eriksson.
– Många i min skola ville se ut som David Beckham men jag ville göra något annorlunda och valde att klippa mig som Sven. I början trodde jag att alla skulle skratta men det gjorde de inte. De började vänja sig, berättade han i en intervju med Sky News 2002.

Sven-Göran Eriksson, England
040904 Fotboll, VM-kval, Österrike – England: Englands förbundskapten Sven-Göran (Sven Göran, Svennis) Eriksson © Bildbyrån – Cop 7

Tom chockade sina klasskamrater när han på morgonen samma dag som England skulle möta Nigeria i fotbolls-VM, dök upp till skolan med samma frisyr som dåvarande förbundskaptenen ”Svennis”.

”Det var dumt”

Bilderna på Tom i den häpnadsväckande Svennis-frisyren blev en succé på internet världen över. Till den engelska tidningen The Sun berättade Tom att han inte var helt nöjd i början.
– När jag först såg mitt hår tyckte jag att det var dumt men nu börjar jag gilla det.

Tom Sylvester, "Sven Boy"
Tom Sylvester, även känd som ”Sven Boy”. FOTO: Twitter.

Flera år senare bestämde sig Twitter-användaren Matthew Durant för att försöka hitta Tom Sylvester, som i media går under smeknamnet ”Sven Boy”.

Hittade Sven Boy

Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Men till sin stora glädje lyckades han hitta honom efter ett års letande.

För att garantera att det var han så skickade Sylvester sitt fotoalbum från 2002 till Matthew som innehöll massvis med utklippta bilder/artiklar från allt som skrevs om honom det året.

"Sven Boy", Tom Sylvester
Tom Sylvester, även känd som ”Sven Boy”. FOTO: Twitter.

I sommar är det dags för fotbolls-EM och England går in som en av de stora guldfavoriterna. Det återstår att se om någon engelsman väljer att klippa sig som nuvarande förbundskaptenen Gareth Southgate.

Dela gärna artikeln och säg vad du tycker om Tom Sylvesters underbara frisyr!

LÄS MER: Tidernas Premier League-drömelva av bara skandinaver har utsetts – och tre svenskar tar plats

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!