Så förändras Allsvenskans tabell fullständigt – om Östersunds FK går i konkurs!

Så förändras Allsvenskans tabell fullständigt – om Östersunds FK går i konkurs!

.

Östersunds kris är värre än någonsin.
Nu behöver man få in 10 miljoner på 10 dagar annars går klubben i konkurs.
Och då förändras den allsvenska tabellen fullständigt.

Före detta succélaget Östersunds FK är i fritt fall. På planen har man förlorat fyra raka matcher och dragits in i bottenstriden, man skakas fortfarande av rättegången mot ordföranden Daniel Kindberg och nu råder även stor ekonomisk kris.

Krisen i Östersunds FK

Det har blivit så illa att klubben måste få in 10 miljoner kronor på 10 dagar för att undvika konkurs. Krisen i ÖFK kan nu få ett helt avgörande läge för den allsvenska guldstriden.

Östersunds FK, Allsvenskan
190803 Östersunds Dino Islamovic deppar efeter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och AFC Eskilstuna den 3 Augusti 2019 i Östersund.
Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Östersund kan få det riktigt tufft att uppnå de ekonomiska kraven som Svenska fotbollförbundet kräver för att bevilja elitlicens. Men det kan också blir så illa att ÖFK försätts i konkurs redan den här säsongen och därför måste strykas ur serien.

AIK den stora vinnaren

Då skulle den allsvenska tabellen förändras en hel del när alla Östersunds resultat raderas bort, se nya tabellen här nedanför.
– I händelse att Östersund i och med en konkurs begär sitt utträde ur allsvenskan, de vill säga inte kan spela klart de återstående matcherna, då spelas serien klart med de 15 återstående lagen och samtliga resultat som finns i Östersunds matcher under hela säsongen annulleras, säger förbundsjuristen Tobias Tibell till SVT.

AIK, Allsvenskan
190901 AIK:s Sebastian Larsson jublar tillsammans med Kolbeinn Sigthorsson efter sitt 1-0 mål under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Djurgården den 1 september 2019 i Stockholm.
Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / Cop 234

Den stora vinnaren på en ÖFK-konkurs? AIK, utan tvekan. AIK skulle få ett gyllene guldläge om Östersund går i konkurs och deras 0-0-match från den allra första omgången försvinner.

Malmö FF gynnas med

Istället för en poäng bakom Djurgården skulle AIK då vara två poäng bakom, men med en match mindre spelad och ett läge att gå förbi Dif med en poäng. På grund av att Djurgården vann mot Östersund och ännu inte har spelat sina andra match mot ÖFK.

Även Malmö FF skulle gynnas då deras oavgjorda match i juli mot ÖFK hade försvunnit och gett MFF ett mycket bättre läge i guldjakten. För bottenstriden blir det också rejäla förändringar då ÖFK automatiskt åker ut och skickas till division 4 vid konkurs.

Samtidigt som bara ett annat lag åker ur Allsvenskan. Tänk vad det här hade förändrat hela höstens avgörande matcher.

Så blir nya tabellen:

LÄS MER: Henke Larsson nära nytt tränarjobb – aktuell att ta över engelska krisklubben!

Fotbollsvärlden i stor sorg: Profilen har avlidit efter svåra sjukdomen – blev bara 43 år gammal