Ralf Edströms känslosamma ord – berättar nu om saknaden av vännen Ronnie Hellström: "Han var bäst"

Ralf Edströms känslosamma ord – berättar nu om saknaden av vännen Ronnie Hellström: ”Han var bäst”

Det har gått nästan tre månader sedan Ronnie Hellström gick bort.
Nu berättar vännen Ralf Edström om den stora saknaden.
– Han var bäst, säger han.

Det var i början av februari tidigare i år som beskedet kom att Ronnie Hellström har gått ur tiden. Den legendariske målvakten var drabbad av obotlig cancer, och till slut orkade inte kroppen längre.

Saknaden av Hellström

Ronnie Hellström anses vara en av Sveriges bästa målvakter genom tiderna, och fick ta emot guldbollen två gånger under 70-talet. Han var också en stor del av blågults framgång i VM 1974 när Sverige slutade femma. Hellström togs ut i turneringens bästa lag för sina eminenta prestationer under mästerskapet.

150601 Radiosportens Ralf Edström gör sin sista match som expertkommentator under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Djurgården den 1 april 2015 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Ralf Edström var också en del av Sveriges lag i VM 1974. Han och Ronnie Hellström blev goda vänner under sina år tillsammans, och nu berättar den före detta anfallaren om saknaden av sin kamrat.

– Jag saknar Ronnie. Vi hördes av rätt mycket under hans sista tid. Jag pratade med honom några veckor innan han gick bort, säger han till Expressen.

”Väldigt fin människa”

Som tidigare nämnt är Ronnie Hellström en av Sveriges bästa keeper genom tiderna. Men enligt Ralf Edström ska det inte ens vara någon diskussion.

– Han var bäst, helt outstanding. Han är den bästa svensk målvakt jag någonsin sett. Och en väldigt fin människa. Jag saknar honom.

Ronnie Hellström, fotboll
Ronnie Hellström © Bildbyrån – Dia

Ralf Edström har också haft problem med hälsan det senaste året. I slutet av förra sommaren drabbades profilen av en stroke – något han inte repat sig helt ifrån ännu.

– Jag mår bättre och bättre, men jag känner mig fortfarande lite trött. Men jag mår mest dåligt över Degerfors spel i allsvenskan, säger han och syftar på sin moderklubbs svaga inledning i allsvenskan med sex raka förluster.

LÄS MER: Här är Ronnie Hellströms bästa räddningar i karriären – en hyllning till en av våra största någonsin

Få våra nyhetsbrev!