Ralf Edström vårdas på sjukhus – kördes in akut: "De är lite oroliga"

Ralf Edström vårdas på sjukhus – kördes in akut: ”De är lite oroliga”

Fotbollslegendaren Ralf Edström vårdas på sjukhus.
65-åringen tvingades i måndags åka in akut sedan hans fot svullnat upp efter en knäoperation.
– Det är lite tungt att börja om med kryckorna och så där, men det känns ändå ganska okej, säger Edström till GT.

För drygt fem år sedan opererades Ralf Edström för prostatacancer. Sedan dess har han varit friskförklarad, men nu vårdas fotbollslegendaren återigen på sjukhus.

Edström genomgick en knäoperation i mitten av april, men i måndags tvingades han åka in akut till sjukhuset efter att hans fot svullnat upp.

Vårdas på sjukhus: ”En jävla smäll”

Det visade sig att Edström fått en infektion efter operationen och åkte in till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Mölndal.
– Det är en jävla smäll alltså. Det är lite tungt att börja om med kryckorna och så där, men det känns ändå ganska okej att vara här på sjukhuset. De vill sticka mig i foten och ta ut vätska, men de är lite oroliga över att infektionen ska flytta sig till leden. Men det kommer att bli bra och det är bra att infektionen sitter så långt ifrån hjärtat som möjligt och det gör den ju nu, säger Edström till GT.

Mår under omständigheterna bra

Edström, som under 70-talet var en av Sveriges absolut främsta fotbollsspelare, kommer bli kvar på sjukhuset några dagar.

Trots omständigheterna mår 65-åringen bra.
– Jag tar lättare smärtstillande nu. När jag hade förbannat ont i knät käkade jag morfintabletter. Det är starka grejer, det är ju knark, säger Edström till GT.

Ralf Edström gjorde totalt 40 matcher i landslaget och svarade för 15 mål. Under VM-slutspelet 1974 stod han för tre mål och har efter karriären arbetat som expertkommentator på Sveriges Radio.

Lämna en krya-på-dig-hälsning till Ralf Edström i kommentarsfältet och dela vidare!

LÄS MER: Ralf Edström om karriärens största ögonblick: ”En otrolig känsla”

Här tar Ralf Edström ut de 11 bästa han någonsin spelat med

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);