PSG:s geniala lösning på infekterade stjärnbråket: Zlatan Ibrahimovic

PSG skakas av ett öppet bråk mellan Edinson Cavani och Neymar.
Nu ska klubben lösa storstjärnornas tjafs – med Zlatan Ibrahimovic.

Efter PSG:s 2-0-seger mot Lyon i helgen handlar det mesta om bråket mellan anfallskollegorna Edinson Cavani och Neymar. Vid två tillfällen under matchen började lagkamraterna att tjafsa med varandra.

Först handlade det om en frispark som båda ville ta. Det slutade med att högerbacken Dani Alves vägrade ge över bollen till Cavani och gav den till landsmannen Neymar istället.

Nästa tillfälle handlade om en straff som Neymar helst ville slå. Men Cavani, som gått miste om frisparken, vägrade den här gången att ge ifrån sig bollen och tog straffen själv. Som uruguayanen brände.

”Man kan få till en win-win-situation”

PSG tycker inte om att se de här öppna bråken på planen mitt under match. Klubben vill därför lösa storstjärnornas dispyt genom att ta lärdom av en gammal skyttekung. Lösning på problemet mellan Cavani och Neymar stavas nämligen: Zlatan Ibrahimovic.

För att rädda situationen vill PSG skriva om bådas kontrakt, och lägga in bonusar även för framspelningar, precis som man gjorde när Zlatan lirade ihop med Cavani.
”Man skulle kunna få till en win-win-situation. Ett sådant avtal sattes i verkan när det fanns samma egoproblem mellan Ibrahimovic och Cavani. Det handlar om målbonusar, som inte bara delas ut till den som gör flest mål, utan också till spelaren som stått för flest framspelningar”, rapporterar franska radiostationen RMC.

Neymars vädjan till PSG-ägaren

PSG behöver verkligen hitta en lösning snart, för enligt spanska Sport ska Neymar ha vänt sig till ägaren Nasser Al-Khelaifi för att få bort Cavani från klubben. Med tanke på att Neymar är klubbens dyraste spelare genom tiderna så kan man räkna med att han har en hel del att säga till om.

LÄS MER: Jürgen Klopps jättesågning efter Liverpools nya fiaskoförlust