Profilens syrliga kritik mot Zlatan – trots jättesuccén i MLS

Profilens syrliga kritik mot Zlatan – trots jättesuccén i MLS

Zlatan Ibrahimovic har gjort dundersuccé i MLS.
Något han kan prisas för som ligans MVP.
Men MLS-profilen Bobby Warshaw tycker helt annat – och kritiserar svenskens insatser.

Med 22 mål på 26 matcher har Zlatan Ibrahimovic intåg i MLS varit en stor succé. Senast mot Minnesota fick 37-åringen jubla med ett mål och en assist.

Zlatan kan prisas

LA Galaxy är nära att bli klara för slutspel i den amerikanska proffsligan och Zlatans säsong ser ut at bli förlängd. Men förutom framgången i grundserien kan han också prisas för sina insatser.

Foto: Bildbyrån

När MLS släppte de nominerade till ”ligans MVP” fanns Zlatan med. Dessutom har han chansen att vinna pris som bästa nykomling och ett specialinstiftat hederspris.

Den svenske superstjärnan har ryktats att vara på väg bort från LA Galaxy där klubbar så som Milan och Real Madrid ska vara intresserade av att plocka in honom i vinterfönstret på lån. Men trots succén i ligan lyfter MLS-profilen Bobby Warshaw kritik mot svenskens prisnomineringar.

Kritiseras av profilen

Warshaw, som för den svenska fotbollspubliken allra mest är känd för sin sejour i GAIS 2014, menar att Zlatan inte alls har varit en speciell injektion för LA Galaxy.

Foto: Bildbyrån

Att svensken ska ha gjort laget bättre i och med sitt intåg i ligan ser han inte.
– Jag förstår inte det. Alla sa att Galaxy skulle klara ta sig till slutspel inför säsongen men de kommer knappt att göra det. Han har knappt gjort laget bättre. Hur kan man vinna MVP om laget inte blivit bättre än vad man trodde att de skulle vara? Jag älskar Zlatan, han är fantastisk, men bara släng ut det där snacket om MVP, säger Warshaw till MLS hemsida.

Foto: Bildbyrån

Får mothugg

Men Warshaw får också mothugg efter sitt utspel. Calen Carr, med 133 MLS-matcher på meritlistan, säger tvärtemot att Zlatan förtjänar priserna.

Dessutom ser Carr Zlatan som en av de främsta någonsin i ligan.
– Han räddade laget i sin första match när de mötte LA FC, han har gjort så många mål, så många avgörande mål. Jag kan inte förstå varför han inte ska vara i diskussionen om att bli MVP. Zlatan har varit fantastisk. Han är en av de bästa värvningarna i MLS:s historia, säger Carr till MLS hemsida.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/C7LG5v_FJAgmlWiQlBXZOEKOoK8jKTWH17RGSazMkasUTbLyrDyVkYIqNkxK89Bo?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Här är siffrorna som avslöjar Victor Nilsson Lindelöfs succé i Manchester United

Uppgifter: Spanska superklubben jagar Zlatan Ibrahimovic