Pojklaget vann med 25-0(!) – då fick tränaren i det vinnande laget sparken

I Spanien vann Serrano B över Benicalap C med otroliga 25-0. Det hela resulterade i att Serranos tränare fick sparken enligt Eurosport som hänvisar till spanska El Pais.

Det var i pojklagsmatchen mellan Serrano B och Benicalap C U-11-lag som den otroliga 25-0-krossen var ett faktum. Kort efteråt fick pojklagets tränare sparken.
– Vi tror på att uppmana våra spelare till att visa respekt för våra motståndare. Efter det resultatet bestämde vi att tränaren fick lämna, säger Pablo Alcaide, en av ledarna i klubben, till spanska El Pais, enligt Eurosport.

Enligt tidningen är det inte ovanligt att pojklagsmatcher kan sluta med stora siffror i Spanien. Däremot brukar man sluta räkna när det ena laget når tvåsiffrigt i målkolumnen.

Lagets tränare hälsar via sin advokat att han inte uppmanade sina spelare till att göra så många mål som möjligt men att motståndarna fortsatte att lämna stora ytor och läcka bakåt.

I Spanien har också diskussionen kring vad som är mest osportsligt blossat upp. Att uppmana sina spelare till att inte göra sitt bästa och fortsätta göra mål eller att visa en svagare motståndare respekt genom att inte fortsätta göra mål.

Hur som helst var förlusten avslutet på en tuff säsong för Benicalap C som på 30 matcher släppte in 247 mål.

LÄS MER: Francesco Tottis fina gest till pojken – som får alla fotbollshjärtan att smälta