Plötsliga jättehånet mot Sverige(!) i Europa – mitt under tidernas EM-dramatik: ”Nu väntar vi bara på...”

Plötsliga jättehånet mot Sverige(!) i Europa – mitt under tidernas EM-dramatik: ”Nu väntar vi bara på…”

Tidernas EM-drama utspelade sig.
Då kom plötsliga hån – mot Sverige.
”Nu väntar vi bara på den största matchen”‚ skriver New York Times Rory Smith.

Det var höga förväntningar inför måndagens åttondelsfinaler i EM – och efteråt var det ingen som var besviken på underhållningen och dramatiken som det bjöds på. Spanien hade 3-1 mot Kroatien med mindre än tio minuter kvar att spela, men efter en sanslös upphämtning gick matchen till förlängning.

Otroliga underhållningen

Där hade Kroatien inledningsvis chansen att gå upp till 4-3 – men i stället kunde Spanien göra två snabba mål och när 120 minuter var spelade stod det klart att vi precis bevittnat den näst målgladaste matchen i EM:s historia. Som om inte det vore nog så fick vi ett liknande scenario kort därpå, då Frankrike ställdes mot Schweiz. När Paul Pogba skruvade in 3-1 från distans – ett av EM:s absolut snyggaste mål – trodde många att matchen var över.

Switzerland’s goalkeeper Yann Sommer reacts after France’s Kylian Mbappe failed to score by penalty at the Euro 2020 soccer championship round of 16 match between France and Switzerland at the National Arena stadium in Bucharest, Romania, Tuesday, June 29, 2021. (AP Photo/Vadim Ghirda, Pool)

Men Schweiz stod för en bragdartad upphämtning och matchen gick till förlängning, och sedan straffar. Där missade superstjärnan Kylian Mbappé i den fem och avgörande omgången, och världsmästaren från 2018 får nu åka hem. Efteråt, efter nästan sex timmars sanslös dramatik, var alla på sociala medier överens: Aldrig tidigare har en EM-kväll bjudit på samma typ av spänning och underhållning.

LÄS MER: Fotbolls-EM 2021: TV-tider, spelschema och resultat

Hånet mot Sverige

Men… i samband med det så passade en hel del på att fokusera på det som väntar dagen därpå, alltså i dag, tisdag. På förhand är det svårt att tänka sig hur matchen mellan Sverige och Ukraina ska kunna bjuda på samma typ av underhållning som den vi fick se igår, och det var någonting som många gjorde sig lustiga över, genom att håna Sverige på förhand.

”Det här har varit helt briljant åttondelsfinaler. De har innehållit precis allt. Och fortfarande så väntar vi på den största matchen, den som allt har byggts upp till, det bästa som sparats till sist: Sverige-Ukraina”, skriver New York Times chefsfotbollskorrespondent, Rory Smith, med tydlig ironi.

210628 Head coach Janne Andersson of the Swedish national football team at a training session during the UEFA Euro 2020 Football Championship on June 28, 2021 in Glasgow. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Även i Sverige var många överens om att det troligtvis inte blir samma typ av underhållning och fartfyllda match när Sverige spelar.

”Fan vad glad jag blir av tanken på att även England-Tyskland blir en jävla 3-3-match och att SverigeUkraina slutar 1-0 efter att vi gjort mål i fjärde minuten och sen parkerat bussjäveln och Europa kommer hata oss ännu mer”‚ skriver en användare.

”Som tur var spelar Sverige i morgon. Garanterat tråkig match. Är utmattad av all underhållning ikväll”, skriver en annan.

LÄS MER: Kylian Mbappés hjärtskärande ord i natt – efter ödesdigra straffmissen: ”Det blir svårt att…”

Få våra nyhetsbrev!