Överraskningen: Förre Blåvittprofilen återvänder till IFK Göteborg – i helt ny roll

.

En gammal favorit återvänder till IFK Göteborg igen.
Det handlar om förre spelaren Pontus Farnerud.
I dag blev 38-åringen presenterad som ny sportchef, tillsammans med förre storspelaren Kennet Andersson.

Pontus Farnerud blev en riktig storvärvning för IFK Göteborg 2012 när han återvände till svensk fotboll igen. Men det blev bara två säsonger i Blåvitt innan han tvingades lägga ned karriären i förtid efter svåra skadeproblem.

Återvänder till Blåvitt igen

Därför känner sig 38-åringen inte klar med klubben och hoppas få återvända till de blåvita igen. Farnerud var en av kandidaterna till att bli assisterande tränare åt Poya Asbaghi, men valet föll till slut på spanjoren Ferran Sibila.

Pontus Farnerud, IFK Göteborg
130811 0-2 målet med Göteborgs nr 21 Pontus Farnerud, han jublar tillsammans med Göteborgs nr 7 Tobias Hysén under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Syrianska FC och IFK Göteborg den 11 augusti 2013 på Södertäljes fotbollsarena i Södertäje.
Foto: BILDBYRÅN / Cop 101

Men förre mittfältaren har ändå behållit kontakten med IFK och är nu nära en helt annan roll i klubben. Blåvitt planerar att göra stora förändringar i organisationen och då kan Farnerud få en plats.

Kennet Andersson får ny roll

IFK saknar fortfarande en fullvärdig ersättare till sparkade sportchefen Mats Gren. Hittills har styrelsemedlemmen och tidigare storspelaren Kennet Andersson fått ta ett större ansvar på den fronten. Och nu har beskedet kommit.

Pontus Farnerud, IFK Göteborg
130915 IFK Göteborgs Pontus Farnerud, Sam Larsson, Adam Johansson jublar åt segern efter fotbollsmatchen i allsvenskan mellan Halmstad och IFK Göteborg den 15 september 2013 i Halmstad.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN / kod NJ / 73825

I dag presenterade IFK Göteborg sin nya lösning för sportchefsrollen. Det blir Blåvitt-ikonen Andersson som tillsammans med Farnerud tar över som nya sportchefer.

”Spännande fas för IFK”

Andersson kommer att ha det övergripande ansvaret medan Farnerud kommer att fungera som en assisterande sportchef.
– Det kändes som en utmaning jag är redo för, säger Kennet Andersson till klubbens webbplats.
– Jag gillar verkligen vad jag ser på Kamratgården på alla plan och det är en väldigt spännande ny fas för IFK Göteborg.

LÄS MER: Marcus Berg nobbar IFK Göteborg – här är stjärnans nya klubb!

IFK Göteborg i sorg – förre guldhjälten har gått bort: ”Betydde väldigt mycket för oss”