Oväntade uppgifter: Därför nobbade(!) Henrik Larsson Barcelona – tackade nej till prestigefulla uppdraget

Henrik Larsson lämnade FC Barcelona i början av november.
Men svensken hade kunnat bli kvar i klubben – men nobbade(!) Barcas förslag att ta över som huvudtränare.

Den katalanska klubben har haft en katastrofal inledning på säsongen och i slutet av oktober meddelade Barcelona att de gör sig av med huvudtränaren Ronald Koeman. Då undrade många svenska fotbollsälskare hur det blir med holländarens assisterande tränare: Henrik Larsson.

Några dagar senaren blev det klart att den före detta svenske stjärnanfallaren också lämnar klubben.

Mellanrubbe

Jag är klar här och tycker att det är tråkigt så klart. Men så är det i denna bransch. Jag har inte så mycket mer att säga”, skrev Henrik Larsson i ett sms till Sportbladet samband med hans avhopp.

Nu kommer uppgifter från den katalanska tv-stationen TV3 att Henrik Larsson fick ett erbjudande att stanna kvar i klubben.

Henrik Larsson, Barcelona
190616 Henrik Larsson intervjuas av media efter att han presenterats som ny tränare under en presskonferens med Helsingborg den 16 juni 2019 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35635

Det handlade om att tillfälligt leda Barcelona tills klubben hade möjlighet att plocka över Xavi Hernandez, som blev officiellt klar som Barcelonas nya huvudtränare tidigare i veckan.

Det spekulerades i att Henrik Larsson skulle ha ansvaret i cirka tre matcher, men svensken nobbade förslaget i lojalitet till Ronald Koeman.

Henkes framtid osäker

I stället föll Barcelonas val på den tidigare försvararen Sergi Barjuan som tillfällig lösning, det resulterade i en vinst av tre möjliga.

Vad som händer härnäst för Henrik Larsson är fortfarande oklart. I samma sms till Sportbladet förklarade svensken att ett nytt tränaruppdrag kan bli aktuellt längre fram.

190819 Helsingborgs tränare Henrik Larsson inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och IFK Göteborg den 19 augusti 2019 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Det var många som höjde på ögonbrynen när Henrik Larsson fick jobbet som assisterande tränare i FC Barcelona. Svensken har tidigare endast varit verksam i Sverige och lett både Falkenberg och Helsingborg i allsvenskan med blandade resultat.

Men hans nära relation med både klubben och Ronald Koeman värderades tungt i Barcelonas värdering.

LÄS MER: Klubbikonen Xavis första drag som ny Barcelona-tränare – jagar nu tre(!) Premier League-stjärnor

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!