Oväntade svenska utspelet efter VM-förlusten – så ska de få mer domslut med sig

.

Sverige blev, enligt spelare och experter, rånade på en straff mot Nederländerna.
Nu kommer man förstärka situationerna mer i bronsmatchen.
– Det är tydligen det som krävs och det stör mig väldigt mycket att det ska behöva vara på det sättet, säger Fridolina Rolfö till Expressen.

Sverige förlorade semifinalen mot Nederländerna med 0-1 efter förlängning.

Förlusten kom dock med en bitter eftersmak, då många var övertygade om att Sverige skulle haft en straffspark i den andra halvleken, då Lina Hurtig sparkades på benet i straffområdet.

Svenska ilskan

Toppdomaren Jonas Eriksson sågade bland annat att domarnivån, och TV4-experten Olof Lundh var mäkta irriterad efteråt.

– Hon avgör inte matchen vilket jag på något sätt tackar högre makter för, men det är faktiskt pinsamt att Fifa, så här långt fram i turneringen, inte har en bättre domare. Jag förstår det faktiskt inte, sa han tidigare under dagen.

Sverige, Fotbolls-VM
190703 Sofia Jakobsson of Sweden looks dejected after the FIFA Women’s World Cup semi-final match between Netherlands and Sweden on July 3, 2019 in Lyon.
Photo: Petter Arvidson / Bildbyrån / Kod PA / 180100

De svenska spelarna reagerade inte något märkbart på situationen på planen eller efteråt, men dagen efter semifinaluttåget så är svenskorna övertygade om att det skulle varit straffspark.

– Det är så klart tungt när man väl ser händelsen i efterhand. Där och då var det inget jag märkte eller reflekterade över. Det var många andra i laget som inte heller tänkte på det, säger högerbacken Hanna Glas till Expressen.

Uppmaningen inför bronsmatchen

Nu menar hon att Sverige måste bli bättre på att… filma.

– Det känns tungt och det är en lärdom vi får ta med oss till nästa match att verkligen vara bättre på att förstärka situationerna, säger hon, och fortsätter:

– Förstärka kanske är fel ord, men i alla fall tydliggöra för domarna så att de ska titta på situationerna mer.

190703 Caroline Seger of Sweden in a conversation with referee Marie-Soleil Beaudoin during the FIFA Women’s World Cup semi-final match between Netherlands and Sweden on July 3, 2019 in Lyon.
Photo: Petter Arvidson / Bildbyrån

Fridolina Rolfö säger att hon ”absolut” håller med.

– Jag tycker att en domare ska kunna se det ändå. Vi kan absolut ge mer reaktion och skrika men just i Linas situation tycker jag att hon inte ska behöva förstärka, säger Rolfö.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!