Oväntade danska(!) ilskan – rasar mot Zlatan Ibrahimovic: ”Skamligt – bryr han sig om något annat?”

Zlatan Ibrahimovics har kritiserats stort.
Nu även i Danmark.
”Skamligt – bryr han sig om något annat än pengar?”, skriver krönikören Morten Bruun.

Det har diskuterats brett och vilt under veckan. I onsdags kom beskedet att Zlatan Ibrahimovic köper in sig i Hammarby, och han är därmed ensam delägare av 25 procent av storklubben.

Danska kritiken

Zlatan Ibrahimovic har hyllats och sågats, och alla har haft en åsikt om hans besked. På Södermalm i Stockholm har man jublat även legendarens inträde, men i Malmö har det kokat över med ilska då de känner sig svikna.

191127 På denna handoutbild från Hammarby Fotboll ses Zlatan Ibrahimovic hålla upp en Hammarbytröja den 27 November 2019 i Los Angeles. Foto: Hammarbyfotboll.se / handout / BILDBYRÅN

Nu får även Zlatan Ibrahimovic stor kritik – i Danmark. I en krönika i en den danska tidningen B.T. så går krönikören Morten Bruun hårt åt ”Ibra”.

”Skamligt, Ibra”

Han inleder texten med att hylla Markus Rosenberg, som i veckan gjorde sin allra sista hemmamatch för Malmö, men fortsätter sedan med att skriva ”skamligt, Zlatan”.

”Zlatan kan göra vad han vill. Det gör han också. Men inte ens den svenska fotbollsikonen kan agera utan konsekvenser. Det är en sak att han köper in sig i sin tidigare klubbs rival. Men att han fortsätter med att säga att han tror att Malmös fans förstår honom, visar en djup brist i förståelse om de värden som han alltid värderat”, skriver Bruun.

Zlatan Ibrahimovic
191008 Zlatan Ibrahimovic at a press conference at the revealing ceremony of his statue at Stadiontorget on October 8, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92363

Han fortsätter:

”Var är lojaliteten för den stad du kommer ifrån? De har ju precis rest en staty av dig! Finns det någonting annat än pengar som du bryr dig om?”.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!