Oväntad jätteilska i Polen – efter rök-bilderna(!) på storstjärnan: ”Det värsta jag vet!”

Oväntad jätteilska i Polen – efter rök-bilderna(!) på storstjärnan: ”Det värsta jag vet!”

Bilder spreds på en rökande Wojciech Szczesny.
Nu rasar Polen – mot fotografen.
– Det värsta för mig är paparazzis som tar bilder, säger förbundskaptenen.

Polen förlorade sin EM-premiär mot Slovakien och såg länge ut att vara helt ute ur turneringen efter att ha hamnat i underläge mot stornationen Spanien. Men sedan klev Robert Lewandowski fram med sitt första mål för mästerskapet, och det var extremt betydelsefullt då Polen fortfarande har chans att få vidare.

Stora ilskan

I den sista matchen, som spelas ikväll mot Sverige, krävs det vinst för att ta sig vidare, och det lär bjudas på rejäl spänning samtidigt som Spanien möter Slovakien i den andra gruppen. Men inför matchen så har fokus i Polen hamnat på någonting helt annat än fotbollen, nämligen en bild på storstjärnan och målvakten Wojciech Szczesny där han röker.

Poland’s goalkeeper Wojciech Szczesny warms up prior to the Euro 2020 soccer championship group E match between Spain and Poland at La Cartuja stadium in Seville, Spain, Saturday, June 19, 2021. (David Ramos/Pool via AP)

Förbundskaptenen Paulo Sousa har fått frågor om det hela, och han är upprörd. Men inte så mycket på själva rökandet, utan snarare att bilderna överhuvudtaget tagits.

– Det värsta för mig är paparazzis som tar bilder på det. Vi måste skydda våra ungdomsspelare och hjälpa dem att lära sig bra saker. Det här är inget bra sätt att göra det på, säger han.

”Det är mycket värre”

Han menar att det inte är bra för landets unga.

– Nej, att publicera bilder på det för våra unga spelare. Det finns många spelare som röker men de gör det inte offentligt. Det var paparazzis som tog bilderna. Det är mycket värre än att en spelare röker. Han rökte inte framför oss, säger den gamle portugisiske storspelaren.

Foto: Twitter

Wojciech Szczesny är en av Polens allra största stjärnor och han kommer från en bra säsong med Juventus i Serie A. Annars ligger nästan allt fokus på anfallaren Robert Lewandowski, som ligger bakom det mesta i Polen.

Skulle Sverige förlora ikväll väntar troligtvis Belgien i åttondelsfinal, medan vi vid vinst troligtvis får möta Tjeckien eller Ukraina.

LÄS MER: Svenska folket avslöjar – här är kändisen som man helst hade velat titta på EM med: ”Ohotad etta”

Få våra nyhetsbrev!