Ola Wenströms plötsliga jättekritik – mot Janne Andersson(!): ”Hur jäkla ofattbart…”

Andreas Granqvist med i EM-truppen.
Då reagerar tv-profilen Ola Wenström kraftigt.
”Vad sägs om ett ledarjobb i stället?”, skriver han.

När Janne Andersson i tisdags tog ut den trupp som ska representera Sverige under sommarens EM-slutspel så var det framför allt ett namn som lett till stora diskussioner. Andreas Granqvist har inte direkt storspelat under det senaste året, men togs ändå med som en av mittbackarna.

Omtalade valet

Granqvist har knappt spelat fotbollsmatcher alls under det senaste året, och varvar just nu mittbacksspelandet med en sportschefsroll i Superettan-klubben Helsingborg, vilket går att jämföra med mittbackar som är ordinarie i ryska ligan och Bundesliga som lämnades utanför EM-truppen.

210518 Head coach Janne Andersson of the Swedish national football team during a press conference on May 18, 2021 in Stockholm. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Beslutet har mötts av stor kritik, men Janne Andersson har hela tiden menat på att Granqvist inte är där främst för att konkurrera om speltid, utan snarare för att han bidrar med god stämning i truppen, och för sina ledaregenskaper. Men många har samtidigt menat att de inte borde gå före mittbackar som faktiskt skulle kunna utmana om minuter i mästerskapet.

Wenströms kritik

En som reagerar kraftigt är nu den omtyckte tv-profilen Ola Wenström, som ifrågasätter beslutet rejält. Han menar samtidigt att Granqvist kanske borde fått åka med på EM – i en ledarroll i stället.

”Hur jäkla ofattbart galet omätbart skön och rolig och energifylld kan en mittback egentligen vara? Vad sägs om ett ledarjobb i stället?”, skriver han på Twitter.

171204 Viaplays Ola Wenström i studion när sveriges EM-truppen i handboll presenteras under en presskonferens den 4 december 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Många har varit inne på liknande tema, alltså att Granqvist kanske borde åkt med enbart som ledare snarare än som spelare, och Wenströms tweet har i skrivande stund över 600 gillamarkeringar. Andreas Granqvist har sagt att han vill spela under mästerskapet, men att han med tanke på matchform kommer ha svårt att vara redo när premiären mot Spanien infaller, den 14 juni.

Övriga mittbackar i truppen är Victor Lindelöf, Pontus Jansson, Filip Helander och Marcus Danielson.

LÄS MER: Här är Zlatans första ord efter blytunga EM-missen: ”Det är inte över förrän jag…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!