ÖFK:s första värvning officiell – 23-åringen byter Skåne mot Norrland

ÖFK:s första värvning officiell – 23-åringen byter Skåne mot Norrland

Östersunds FK har gjort klart med sin första värvning.
Succéspelaren Dino Islamovic lämnar Skåne för Norrland.
– Jag känner mig väldigt nöjd, säger ÖFK-tränaren Graham Potter till osdsport.se.

I går kom rapporterna om att IFK Norrköpings förre guldhjälte Tesfaldet Tekie ser ut att bli Östersunds FK:s första värvning inför nya säsongen. Men en annan hann visst före.

För nu har ÖFK:s första värvning blivit officiell. Succéklubben som stått för såna bragdinsatser i Europa League har nu gjort klart med Trelleborgs genombrottsman Dino Islamovic.

23-årige Islamovic slog först igenom som stortalang hos Malmö FF. Sedan flyttade han som ungdomsproffs till engelska Fulham, vidare till holländska Groningen och inför förra säsongen skrev anfallaren på för Trelleborgs FF i Superettan.

”En enorm potential”

Ett år senare har han skjutit upp TFF till allsvenskan igen med 8 mål under säsongen och ett oerhört viktigt kvalmål mot Jönköping Södra. Nu går karriären alltså vidare till Sveriges stora skrällag.
– Det är en riktigt bra forward som är väldigt teknisk och kan göra spektakulära mål. Han hjälpte verkligen Trelleborg till Allsvenskan. Han har en enorm potential och det känns som han kommer att utvecklas hos oss i ÖFK. Jag tycker att han passar in i vårt lagbygge, säger ÖFK-tränaren Graham Potter till osdsport.se.

Från superettan till slutspel i Europa League i februari, vilket jättekliv för Dino Islamovic!

Dela artikeln om du gillar den här värvningen av ÖFK!

LÄS MER: Östersunds värvningskupp efter Europasuccén – överens med rivallagets guldhjälte

Här gör han mål mot just Östersunds FK: