ÖFK-nyckelspelarens nya besked – efter alla flyttrykten: ”Klart man är sugen – men…”

Europa League-slutspelsmöte med Arsenal och uttagen i svenska landslaget.
Sotirios Papagiannopoulos har verkligen fått sitt stora genombrott i år.
Men han omgärdas även av en hel del flyttrykten.

Östersunds FK har revolutionerat svensk fotboll under 2017 och fått alla svenska fotbollsfans att tro på mirakel. För vem hade kunnat tro att lilla Östersund nu ska spela sextondelsfinal i Europa League mot självaste Arsenal.

Det är en bragdresa utöver det vanliga inom svensk fotboll. Och helt förståeligt jagas nu många av Östersunds FK:s succélirare av andra svenska klubbar och så klart utländska klubbar.

”Knappt hunnit njuta”

En av nyckelspelarna som omgärdats av flyttrykten är mittbacken Sotirios Papagiannopoulos. 27-åringen började året som en anonym allsvensk back men är nu uttagen till svenska landslagets januariturné och ställs i februari mot världsklasspelare som Mesut Özil, Alexandre Lacazette och Alexis Sanchez.

Det är en helt otrolig utvecklingskurva för Papagiannopoulos. Som han kommer förstå först långt senare.
– Före matchen mot Hertha spelade vår tränare Graham Potter upp en video på vad vi har gjort hela året. Då satt man där och var stolt över våra bedrifter. Men under säsongen har man knappt kunnat njuta. Vi har vunnit Svenska cupen, spelat allsvenskan och gått ut i Europa. Först när karriären är över kommer vi förstå vad vi har åstadkommit, säger han till SVT Sport.

”Jag lever i en dröm”

Men nu är det fokus på den närmsta framtiden. För den är ändå oviss med ett utgående kontrakt hos Östersund. Och man kan lugnt säga att det finns intresse efter storsuccén i Europa League.
– Nu ska jag ta semester och ladda batterierna. När det är dags för ett beslut fattar jag det då. Just nu lever jag bara en dröm efter avancemanget i Europa League, säger han till SVT Sport och får frågan om han är sugen på ett utlandsäventyr.
– Nej. Jag är i en perfekt klubb. Jag har tryggheten, självförtroendet och min plats i laget. Det är klart att en spelare alltid är sugen på att testa proffslivet i de stora ligorna, men jag kommer inte att sticka bara för att sticka. Det ska i så fall vara ett paket, en helhetslösning, där jag lämnar något bra för något bättre.

LÄS MER: Arsene Wengers jättehyllning till Graham Potter och Östersunds FK