Officiellt: Här är Fredrik Ljungbergs nya roll i Arsenals A-lag!

Officiellt: Här är Fredrik Ljungbergs nya roll i Arsenals A-lag!

.

Arsenal möblerar om i organisationen till nästa säsong.
Och plockar då upp Fredrik Ljungberg till ledarstaben.
Här är svenskens nya roll i sin comeback till Arsenals A-lag.

Inför förra säsongen återvände Fredrik Ljungberg till Arsenal igen efter en kortare sejour i Wolfsburg. Då tog svensken över som tränare i klubbens U23-lag.

Arsenal belönar Ljungberg

”Freddie” ska ha imponerat så pass mycket i den rollen att han nu belönas på allra bästa sätt. The Times rapporterar att Ljungberg flyttas upp till A-laget.
”Han har gjort ett stort intryck på (Unai) Emery, som förbereder att göra förändringar efter att den lovande starten på förra säsongen ebbade ut”, skriver tidningen.

Fredrik Ljungberg, Arsenal
130915 Fredrik Ljungberg under uppvisningsmatchen mellan Freddie -97 och All Star Team den 15 september 2013 i Halmstad.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN / kod NJ / 73824

Arsenal fick som sagt sämsta tänkbara slut på säsongen när man missade Champions League-platsen först genom att rasa till en femteplats Premier League-taballen efter en rad förluster i avslutande omgångarna. Och sedan föll man även i Europa League-finalen mot Chelsea förra veckan, där en finalvinst också hade gett CL-spel till hösten.

Här är Ljungbergs nya roll

Nu ska Ljungberg flyttas upp och bli assisterande tränare till Emery, tillsammans med nuvarande assistenterna Juan Carlos Carcedo och Pablo Villanueva.
”Ljungberg har högt anseende i klubben och är en av få tidigare spelare som imponerat på Emery, och även hans föregångare Wenger. När Emery anlände förra sommaren var han angelägen om att bryta med det förflutna och gjorde sig av med ett antal tränare, bland annat förre Arsenal-målvakten Jens Lehmann”, skriver tidningen The Times.

Fredrik Ljungberg, Arsenal
980918 Fredrik Ljungberg, Arsenal
© Bildbyrån 22862

Ljungberg gjorde hela 325 matcher och 71 mål för Arsenal under sin aktiva karriär mellan 1998 och 2007. Nu återvänder alltså svensken till Arsenals A-lag igen efter 12 års frånvaro.

Dessutom har ”Freddie” tagit sig den långa vägen i Arsenals ledarstab genom att börja som ungdomstränare i U15 och är nu allra högst upp i hierarkin.

LÄS MER: Manchester United i kamp mot ligarivalen – på jakt efter storklubbens stjärna!

Dottern Evas ord efter Lennart Johanssons bortgång: ”Han fick dö på det sätt han ville”