Officiellt: 40-årige Zlatan Ibrahimovic vägrar lägga av – förlänger kontraktet med Milan

40 år gammal.
Men Zlatan Ibrahimovic har inga planer på att sluta.
Nu förlänger anfallaren kontraktet med Milan.

När Zlatan Ibrahimovic återvände till Italien efter sejouren i MLS så gav han Milan-fansen ett löfte. Han lovade att han skulle ge Milan en ligatitel, och i våras så infriades det löftet.

Fortsätter karriären

Efter en högdramatisk säsong så stod Milan som ligavinnare före rivalen Inter, och det var då Zlatan Ibrahimovic berättade sanningen om sin skada. Han hade haft ett trasigt knä hela våren, han hade knappt kunnat träna, men gjorde ändå en hel del inhopp för sitt Milan. Men det var inte bara för det han gjorde på planen som han hyllades.

Ibrahimovic har lyfts fram som den stora ledaren i laget, och det har hela tiden pekat på att han fortsätter karriären. Ibrahimovic har nyligen opererat sitt knä och han kommer vara borta från planen i flera månader till. Men det hindrar inte honom från att krita på ett nytt kontrakt med laget i hans hjärta.

Förlänger kontraktet

I dag kom nämligen det officiella beskedet att Ibrahimovic förlänger sitt kontrakt med Milan i ytterligare ett år.

”Milan är glada över att kunna meddela förlängningen av Zlatan Ibrahimovics kontrakt till den 30 juni 2023. Den svenske anfallaren kommer fortsätta bära tröja nummer 11”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic kommer därmed spela förbi sin 41-årsdag, och enligt uppgifter går han ner rejält i lön. Det sägs att Ibrahimovic kommer att tjäna 10 miljoner kronor om året, men samtidigt tjäna betydligt fler beroende på prestation.

LÄS MER: Armand Duplantis otroliga pengaregn – nu slår hans agent fast: ”Han är bäst betald i världen”