Nya tokmäktiga hyllningsfilmen till Zlatan Ibrahimovic – som redan fått miljoner att tappa hakan

Drömmål efter drömmål.
Zlatan Ibrahimovic har haft en sagolik karriär.
Och det blir ännu tydligare när Champions League gjort en ny hyllningsfilm om svensken.

Säg Zlatan Ibrahimovic till en fotbollsintresserad och den kommer garanterat att tänka på något av hans sanslösa drömmål som han gjort under karriären. Svensken har med sin akrobatik, fysik och teknik varit en helt unik anfallare under 2000-talet – och har skördat enorma framgångar i land efter land.

Otroliga hyllningsvideon

Ibrahimovic har fullständigt vräkt in mål oavsett klubblag, och då är det naturligt att många blir riktigt snygga också. I Sverige så minns vi såklart den underbara klacksparken mot Italien under EM 2004, och den akrobatiska cykelsparken långt utanför straffområdet i premiärmatchen på Friends, mot England.

Foto: Twitter

Men internationellt så har han även uppmärksammats för flera makalösa klackmål – och vem kan glömma hans solomål för Ajax, då han dribblade förbi ett helt lag innan han rullade bollen i nät. Nu uppmärksammas Ibrahimovic alla drömmål i Champions League av Uefa, som satt ihop en helmäktig video i svenskens ära.

Drömmål efter drömmål

I klippet, som publicerats på Champions Leagues officiella Twitter-konto, med över 32 miljoner följare, så har Ibrahimovics bästa och mest spektakulära ögonblick i turneringen samlats. Klippet publicerades bara för två dagar sedan, men har redan setts av över miljonen personer, och det är lätt att förstå varför klippet drar uppmärksamhet till sig.

Foto: Twitter

Till klippet så finns även en text, med ett klassiskt Ibrahimovic-citat – som verkligen sammanfattar hans karriär bra.

– Talang är bara användbart om du jobbar på den. Man måste jobba, jobba, jobba. Det krävs uppoffringar. Vad är de 90 minuterna under en match? Ingenting, om du inte tränat flera timmar varje dag.

LÄS MER: Mäktiga siffrorna som visar varför Zlatan Ibrahimovic är bättre än någonsin

Få våra nyhetsbrev!