Nya mardrömsuppgifterna om Zlatan Ibrahimovic – beskedet som Janne Andersson absolut inte ville ha

Han var uttagen i VM-kvalstruppen.
Men det ser inte ur att bli någon återkomst för Zlatan Ibrahimovic.
Nu kommer uppgifter som Janne Andersson inte ville ha.

Zlatan Ibrahimovic gjorde en smått sensationell comeback i det svenska landslaget i våras, efter ett nästan fem år långt uppehåll. Det blev succé då han låg bakom det mesta i de två VM-kvalmatcherna han deltog i, och han hade självklart varit given i den startelva som Sverige skulle ställt upp i i EM.

Fortsatt skadad

Men sen kom en allvarlig knäskada, och Ibrahimovic fick följa EM från tv-soffan, och svensken kom inte tillbaka i spel förrän början av den här säsongen, men det blev knappt en halvtimmes spel innan nästa olycka var framme. En hälsena spökade den här gången – och sedan inhoppet mot Lazio i den tredje omgången av Serie A har det fortfarande inte blivit något spel.

210331 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the international friendly football match between Sweden and Estonia on March 31, 2021 in Stockholm. Photo: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Ibrahimovic missar Milans match även i helgen, enligt rapporter, men trots detta så var superstjärnan med i den trupp som Janne Andersson presenterade i veckan till de kommande två VM-kvalmatcherna.

– Han närmar sig att det ska bli helt bra. Det är trots allt elva dagar kvar till Kosovo och 14 dagar till Greklandsmatchen, och min förhoppning är att han ska var med på samlingen. Han är en spelare av den kalibern och har de extraordinära egenskaperna som gör att jag väljer att ta ut honom, sa förbundskaptenen på presskonferensen.

Missar landskamperna

Men nu kommer nya mardrömsuppgifter. Enligt flera italienska medier – däribland ansedda Gazzetta dello Sport – så är Zlatans skada inte nära att bli bra riktigt än, och inte nog med att han missar Milans match på söndag – han kommer dessutom inte kunna ansluta till landslagets matcher som spelas mot Kosovo och Grekland nästa vecka.

210829 Zlatan Ibrahimovic on the players bench during the Serie A football match between Milan and Cagliari on August 29, 2021 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Det betyder att Janne Andersson har en hel del att fundera på kring hur han ska ställa upp sitt lag, särskilt då Alexander Isak även han dragits med skada, och det är tveksamt om han kommer hinna tillbaka lagom till matcherna. I övrigt så är Dejan Kulusevski hel – men han får inte särskilt mycket speltid i sitt Juventus.

LÄS MER: United-stjärnans(!) öppna jätteilska mot Solskjaer – tv-bilderna fångade förbjudna gesten: ”Han måste flytta…”

Få våra nyhetsbrev!