Nya konflikten i Arsenal som kan tvinga stjärnan att lämna i januari – för PL-rivalen

Mesut Özil vill bort från Arsenal.
Nu har en konflikt uppstått.
Som innebär att stjärnspelaren kan lämna redan i januari.

Transfersoppan kring Mesut Özil bara fortsätter. Sommaren präglades av tyskens missnöje och vilja att lämna klubben. Men intressanta bud uteblev och Özil blev kvar i Arsenal.

Under säsongsinledningen har Arsenals assistkung fått rejält med kritik för sin svaga form och 28-åringen har inte levererat ett enda mål eller assist än. Nu talar allt för att Özil lämnar klubben när kontraktet går ut nästa sommar.

Nya kravet för att stanna

Men det kan även bli tidigare än så. För en ny konflikt har uppstått mellan Özil och Arsenal, enligt engelska medier. Det är på grund av klubbens senaste löneförslag till spelaren.

Enligt uppgifter i engelska medier har Arsenal erbjudit Özil en ny veckolön på 2,8 miljoner kronor, vilket skulle göra honom till klubbens bäst betalde spelare någonsin. Men det räcker inte för att göra tysken glad. Den finurlige spelfördelaren kräver hela 3,5 miljoner kronor i veckan för att stanna kvar på Emirates.

Kan säljas till reapris

Det tuffa kravet ska ha fått klubbledningen att tröttna helt i förhandlingarna med Özil, enligt engelska medier. Och därför kan Özil säljas till reapris redan i januari för att klubben ska lyckas få något innan han lämnar gratis nästa sommar.

Vilka vill ha Özil då? Jo, hittills har Serie A-klubben Inter visat intresse. Men det kan bli en betydligt känsligare flytt när även José Mourinho kan tänkas sno åt sig en av Englands bästa framspelare för en billig peng. Det kan absolut spetsa till PL-titeljakten rejält om Özil byter klubb i januari.

LÄS MER: José Mourinhos sluga plan: Värva ligarivalens stjärna – helt gratis