Nya bilderna som avslöjar jättefusket i Allsvenskan – får alla att rasa: ”Vad är det som händer här!?”

Helsingborg förlorade mot Häcken.
Men efteråt har en debatt blossat upp – efter att målvakten Anders Lindegaard hållit bollen i 21 sekunder.
– Vad är det som händer här!?, säger experten Alexander Axén.

Helsingborg, med tränaren Olof Mellberg, har fått en katastrofal start på årets allsvenska säsong. Inte nog med att man vid sidan av planen kämpar med stora ekonomiska bekymmer – man har dessutom radat upp förluster.

Stor debatt

Efter fyra spelade omgångar i Allsvenskan står klassikerklubben bara på en ynka poäng – och man har dessutom fortfarande inte gjort mål i serien. På måndagen kom ytterligare en förlust, då man torskade borta mot Häcken med 0-1.

200505 Målvakt Anders Lindegaard under en fotbollsträning med Helsingborg den 5 maj 2020 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Efterspelet handlade dock om någonting helt annat – då en stor debatt har blossat upp. I sändningen till matchen uppmärksammade experten Alexander Axén att Helsingborgs målvakt Anders Lindegaard fuskade rejält.

”Vad händer här?”

Det är bara tillåtet att hålla i bollen som målvakt i sex sekunder – men vid ett tillfälle höll dansken bollen i hela 21 sekunder.

– Han letar efter någon att kasta till, och då gör det inte mig någonting om det tar åtta-nio sekunder. Han försöker, men det går inte – men därifrån då. Vad är det som händer här nu!? Alltså… det är en regel som är sex sekunder, annars är det frispark, säger Axén i sändningen.

Foto: Skärmdump/Twitter

Anders Lindegaard är dock långt ifrån ensam om att hålla bollen för länge, vilket många i sociala medier påpekar.

– Han har ju inte jättebråttom, kan man säga det? För han vet ju också att domarna struntar i det här, säger Axén.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!