Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Nu vill Afrikas rikaste man köpa PL-storklubben

Under varje transferfönster beskylls Arsenal och tränaren Arsene Wenger för att inte spendera pengar på nya stjärnor utan att istället hålla i plånboken för mycket. Det kan bli rejäl förändring på det inom kort.

För att den nigerianske miljardären Aliko Dangote, även känd som Afrikas rikaste man, vill köpa sin favoritklubb Arsenal. Dangotes förmögenhet är värderad till runt 93 miljarder svenska kronor och redan 2010 ville nigerianen köpa loss Londonklubben.
– Jag har fortfarande hopp att jag en vacker dag – och till rätt pris – kan köpa klubben. Jag kommer förmodligen att köpa, inte till en löjlig prislapp men ändå en summa som ägarna inte kan tacka nej till. Jag vet min strategi, sa Dangote i en intervju med Bloomberg i maj 2015.

Den här veckan träffade affärstidningen Bloomberg återigen Aliko Dangote och intresset för Arsenal är fortfarande lika starkt.
– Det finns ingen tvekan och pengar är inga problem. Det blir nog inom tre eller fyra år. Det handlar främst om att vi har fler utmaningar framöver. Jag måste få bort dem ur världen först, sedan kan jag fokusera på det här (Arsenal), säger miljardären.

Amerikanen Stan Kroenke har för närvarande flest aktier hos Arsenal med 67 procent, därefter delar Alisher Usmanov och Farhad Moshiri på 30 procent av klubbens aktier.

LÄS MER: Så gick det sen för spelarna i oslagbara Arsenal.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.

 

Läs mer om...