NHL-svenskens blunder – kan tvingas flytta mot sin vilja i sommar

Inför nattens expansionsdraft avsade sig Tobias Enström sitt ”skydd” för att underlätta för Winnipeg.
Enligt Sportexpressen
 tror TSN:s expert Darren Dreger att det kan ha varit en misstag för svensken som kan tvingas flytta mot sin vilja.

I natt äger expansiondraften rum. Draften som är till för att förse NHL:s nya lag, Vegas Golden Knights, med spelare. Inför draften har klubbarna haft en möjlighet att välja ut ett antal spelare som är skyddade från att väljas av det nya laget.

En som hade en klausul inskriven i sitt kontrakt som gjorde att klubben var tvungna att skydda honom var Tobias Enström. Men för att Winnipeg skulle kunna skydda fler forwards valde svensken att hjälpa klubben genom att avstå från att utnyttja klausulen.

Något som ser ut att kunna kosta honom om man får tro TSN:s expert Darren Dreger.
– Jag tror att de väljer Toby Enström. Jag tror att de tar honom, säger han till TSN, enligt Sportexpressen.

Det skulle i så fall betyda att den 32-årige backen får flytta mot sin vilja. Enligt kvällstidningen sa Enströms agent, när det blev klart att han avstått från sitt skydd,  att han inte var intresserad av att flytta till Vegas.
– Enström har gett bort sitt skydd som en tjänst. Han älskar Winnipeg och Jets och vill stanna. Jets har en ljus framtid och han vill vara en del av framgångarna i framtiden. Enström vill definitivt inte flytta till Vegas, sa Kalle Bodén.

Sedan 2007 har Enström tillhört Winnipegs organisation som då gick under namnet Atlanta Thrashers. 2011 flyttade man och bytte namn till Winnipeg Jets.

LÄS MER: Klart: SHL-klubb presenterar ytterligare nyförvärv – VM-spelaren klar för två år

https://youtu.be/dTl-bS907R8