När Zlatan hade lekstuga med självaste Roberto Carlos – och gav brasseikonen en äkta lektion i frisparksskytte

Roberto Carlos var känd som en riktig frisparksmästare.
Men en gång fick han se sig överlistad – av Zlatan Ibrahimovic.
Och kort senare bjöd dessutom svensken på en riktig fotbollslektion.

Säg Roberto Carlos och det första som kommer upp i huvudet är stenhårda vänsterskott, enorma frisparksmål – och läckra brassekonster. Roberto Carlos är mest känd för sitt gigantiska frisparksmål mot Frankrike, då hans skott bröt mot alla naturlagar som finns.

En riktig lektion

Carlos fick ofta chansen att testa på sin stora vänsterbössa på frisparkar från långt håll. När han lämnade Real Madrid spelade han för en rad olika klubbar runt om i Europa, och däribland turkiska Fenerbahce. Men en match där, mot Inter och Zlatan Ibrahimovic, så fick han möta sin överman.

Foto: TikTok

I matchen så fick Fenerbahce en frispark kort in på offensiv planhalva. Roberto Carlos stegrade, som väntat, upp. Men det blev ett rejält misslyckande. Carlos var inte ens nära att lyckas med någonting spektakulärt, och i det andra laget så ville nu Zlatan Ibrahimovic bevisa någonting. Senare så fick Inter en frispark från ungefär samma avstånd.

LÄS MER: Svenska jätteilskan mot Zlatan efter magstarka orden – jämför med Tyskland 1936: ”Ett grovt övertramp”

Otroliga målet

Zlatan Ibrahimovic stegrade upp, fick på en kanonträff, som målvakten med nöd och näppe lyckades parera. Ibrahimovic var dock inte färdig med sitt trollande för dagen. Senare i matchen så hamnade han en-mot-en med Carlos i straffområdet, och ännu en gång delades en lektion i fotbollstrollande ut.

Foto: TikTok

Zlatan fintade någon gång, innan han distinkt placerade upp bollen i krysset, chanslöst för både Carlos och det turkiska lagets målvakt. Visst, han må kanske inte varit i sin absoluta peak av karriären, men att trolla på det sättet mot Roberto Carlos är trots allt enorm respekt!

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic öppnar upp om omtalade bilderna på sonen Maximilian – erkänner: ”Han ville skada mig”