När Zlatan fick hela arenan att explodera med mäktiga drömmålet – alla tokjublade förutom Mourinho(!)

Zlatan har många gånger visat att han hanterar det mesta inom fotbollen.
Chippmål är en av färdigheterna i hans verktygslåda.

Och det finns en pärla som vi minns särskilt från tiden i Inter 2009.

I dag är det tolv år sedan Zlatan Ibrahimovic gjorde ett av sina absolut kyligaste mål i karriären – med fel fot dessutom. Det var den 22 mars 2009 som ett Inter lett av José Mourinho och anförda av Zlatan tog emot Reggina på hemmaarenan Stadio Giuseppe Meazza.

Målkungen Ibra

Zlatan hade tryckt dit 2-0 på straff redan i den tionde minuten. Sedan efter en kvart in i den andra halvleken visade han alla varför han skulle stå som både ligamästare och skytteligavinnare vid säsongens slut. Med kraft och speed tog han sig förbi tre försvarare innan han med vänsterfoten i hög fart chippade bollen med en otrolig precision i högerkrysset.

Zlatan Ibrahimovic, Inter
080308 Fotboll, italiensk, Serie A, Inter – Reggina: Zlatan Ibrahimovic, jubel. © Bildbyrån – Cop 4 Sweden only

Målen, som var svenskens 18:e och 19:e, tog honom upp på en delad förstaplats i skytteligan. Zlatan kom upp i totalt 25 mål den säsongen och det gjorde honom alltså till skyttekung, ett mål före Diego Milito.

Zlatans ord

Interpresidenten Massimo Moratti har nog aldrig sett så nöjd och belåten ut på läktaren som efter den iskalla pärlan från Zlatan.
Svensken skrev sedan om målet i sin bok ”Jag är Zlatan: Min historia”:
”Bollen seglade i en fin bana inåt mot krysset och hela arenan jublade, alla utom Mourinho förstås som stod där i grå kostym och tuggade tuggummi lite bistert”.

Efter matchen skapade dock Zlatan rubriker med ett oväntat uttalande. Han fick frågan om var han skulle spela nästa säsong och svarade: