När VM-guldhjälten slog tidernas läckraste macka ur helt ofarligt läge – 3 sekunder senare är bollen i mål

Benjamin Pavard är kanske inte känd för sitt passningsspel.
Men frågan är om inte den franska VM-guldhjälten från 2018 slagit tidernas läckraste passning?

Benjamin Pavard fick sitt stora genombrott på världsscenen när han blev en ordinarie startspelare för det franska landslaget i VM 2018. Fransmannen ansågs länge som en av världens största försvarstalanger, men fick sitt egentliga erkännande den sommaren.

Drömmålet i VM

Högerbacken spelade sex av sju matcher för Frankrike i turneringen, och målet i åttondelsfinalen mot Argentina blev framröstat till turneringens snyggaste fullträff. Fransmannen fick en makalös träff på halvvolley och bollen skruvade sig in bland de argentinska nätmaskorna. Målet fick alla att häpna från Pavard som främst är känd för sitt försvarsspel och bolltrygghet.

Foto: YouTube

Trots den förträffliga bolltouchen vid målet har Benjamin Pavard aldrig gjort sig känd för några känsliga fötter. Men om man backar bandet till 2016 så bevisade faktiskt den franske högerbacken att han verkligen har passningsspelet i sig. När han tillhörde den tyska klubben Stuttgart slog han till med en fenomenal passning som alla verkar ha missat.

Osannolika passningen

Från den egna backlinjen slog Benjamin Pavard en stenhård passning som gick igenom samtliga lagdelar till en omarkerade medspelare som tryckte in bollen i mål. Det finns flera målgivande passningar som letat sig hela vägen från backlinjen till anfall genom luften, men det unika med Pavards variant är att passningen slog hela vägen längs marken.

180710 Benjamin Pavard of France during the FIFA World Cup semi final match between France and Belgium on July 10, 2018 in ST Petersburg. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Kan det vara den snyggaste assisten som någonsin har gjorts? Mycket möjligt.

Se passningen här:

Få våra nyhetsbrev!