När världsartisten slet upp Hedman för en duett – mitt under svindyra bröllopet: ”Rooney headbangade”

När världsartisten slet upp Hedman för en duett – mitt under svindyra bröllopet: ”Rooney headbangade”

Magnus Hedman gjorde inget större avtryck i Chelsea.
Men han fick kompisar för livet.
Bland annat så var den svenska målvaktsprofilen – och fick då göra en bejublad duett med världsartisten Lionel Richie.

Det var en rejäl bomb i fotbollsvärlden när Magnus Hedman 2006 skrev på för Chelsea. Hedman hade visserligen varit en välmeriterad målvakt i Europa länge – men hade inte spelat på ett och ett halvt år.

Briljerade på bröllopet

Men Chelsea hade skadeproblem, och efter ett lyckat provspel imponerade svensken så pass mycket på monstertränaren José Mourinho att det blev ett kontrakt. Men något större intryck gjorde han aldrig i den engelska toppklubben.

061118 Fotboll, Premier League (Engelsk Liga), Chelsea v West Ham: Magnus Hedman, Chelsea (Målvakt)
Foto: Bildbyrån

Totalt blev det bara en reservmatch, men Hedman pratar otroligt varmt om tiden i klubben – och vittnar om att han fick vänner för livet. Bland annat så var Hedman på John Terrys bröllop, som sägs ha kostat över 10 miljoner kronor, 2007 – och briljerade då rejält.

”Stod och headbangade”

Världsartisten Lionel Richie var nämligen där och uppträdde – och under låten ”All night long” blev Hedman uppsliten på scenen för en duett.

– Det var riktigt coolt faktiskt. Nedanför stod Wayne Rooney och Michael Owen och headbangade. Det är ju en hyfsad merit…, säger Hedman till Sportbibeln.

061118 Fotboll, Premier League (Engelsk Liga), Chelsea v West Ham: Magnus Hedman, Chelsea (Målvakt) och Ludek Miklosko, West Ham (Målvaktstränare) Foto: Bildbyrån

Magnus Hedman berättar att han och Terry fortfarande har kontakt.

– Han var en fantastiskt ledare, lagkapten och lagkamrat. Jag har verkligen bara bra saker att säga om John, säger Hedman.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!