När Svennis försökte med tidernas värvningskupp av Beckham – men fick oväntat svar: "Jag frågade om..."

När Svennis försökte med tidernas värvningskupp av Beckham – men fick oväntat svar: ”Jag frågade om…”

Det hade blivit tidernas värvningsbomb.
När Sven-Göran Eriksson försökte värva David Beckham 2010.
– Jag sökte upp honom på middagen och frågade om han kunde tänka sig att avsluta karriären i England, berättar ”Svennis” i sitt sommarprat.

Året var 2010 och Sven-Göran Eriksson skulle få sin stora revansch som fotbollstränare. Efter att ha fått sparken från Englands landslag, fått sparken av Manchester City och även tvingas bort från Notts County så var ”Svennis” tillbaka i England igen.

Svennis fräckis

Svensken hade tagit över Leicester som då låg i andradivisionen Championship och målet var tydligt: Gå upp i Premier League. För att uppnå det målet hade Svennis fått en stor summa pengar att värva spelare för – och han siktade in sig på en riktig transferbomb.
– Vi är på Fotbollsgalan 2010 i London och jag har nyligen fått uppdraget att ta division 2-laget Leicester till Premier League. Och ägarna hade planerat att lägga stora pengar på klubben, berättar han i sitt sommarprat i P1.
– En riktig stjärna hade självklart gjort satsningen än mer intressant. Jag visste att David Beckhams kontrakt med Los Angeles Galaxy var på väg att löpa ut så före middagen sökte jag upp honom och frågade om han kunde tänka sig att avsluta karriären som spelare i England. Och då Leicester givetvis.

David Beckham, Sven-Göran Eriksson, England
040624 Fotboll, EM, Portugal – England: Sven Göran Eriksson (Sven-Göran Svennis Eriksson, Sven Göran Svennis Eriksson), förbundskapten England och David Beckham © Bildbyrån – Cop 7

David Beckham hade på den här tiden inte spelat i England på sju år sedan han lämnat Manchester United och flyttat till Real Madrid. Därefter hade det blivit spel i Milan och MLS med LA Galaxy. Men Svennis såg sin chans och försökte sig på en jättefräckis för att locka storstjärnan, som han själv tränat i England, till Leicester och göra honom till Championships mest profilstarka värvning genom tiderna.

Beckhams svar

Men svensken hade glömt en mycket viktig detalj när det kommer till Beckham, nämligen frun Victoria Beckham.
– David är en snäll, blyg och ödmjuk kille och han ville inte göra mig besviken så han hummade lite: ”Mja, kanske det. Jag får tänka på saken”. Men då kom fru Beckham, Victoria, och undrade vad vi pratade om. När jag berättar så tittade hon på mig nerifrån och upp: ”Sven, kan du se mig i Leicester!?”, berättar Svennis.
– Jag var tvungen att erkänna att det gjorde jag kanske inte. Och David konstaterade helt torrt: ”Sven, inte ens Madrid var tillräckligt posh när vi bodde där…”

Det hela slutade med att David Beckham avslutade fotbollskarriären i PSG istället. Och Sven-Göran Eriksson skulle inte bli långvarig i Leicester, för efter bara ett år fick han sparken 2011.

LÄS MER: Donald Trumps helmärkliga bortförklaring – därför förlorade USA mot Sverige i OS: ”Du blir knasig”

Sven-Göran Eriksson, England
060217 Fotboll, Presskonferens: Sven-Göran (Sven Göran)Eriksson, förbundskapten, England. © Bildbyrån – 41894

Få våra nyhetsbrev!