När Roberto Carlos 40-metersfrispark chockade superkeepern Buffon: ”Var säker på att armen var av”

Ni har sett Roberto Carlos mest berömda frisparksmål.
Den här gången blir det inte mål – men kan det vara en av brassens hårdaste frisparkar någonsin?

Tidigt våren 2005 spelades en av de mest upphajpade Champions League-mötena i turneringens historia.

Zlatan på topp

Vi snackar åttondelsfinal mellan ett Real Madrid mitt i Galactigos-eran och ett Juventus med en ung Zlatan Ibrahimovic på topp.

Real Madrid hade vunnit första mötet, 1–0 på hemmaplan. Och Juventus var alltså piskat att vinna hemma, mot ett Real med den här truppen:

Nu var Juventus elva inte mycket sämre:

Det var dock inget snack om att Real Madrid var favoriter att gå vidare till kvartsfinal i turneringen. Ett mål från Real och Juventus uppförsbacke hade blivit för brant.

Men trots den sanslösa offensiv som Real kunde ställa upp med, så höll Juventus undan. Mycket tack vare en viss Gianluigi Buffon i målet. Hans räddning på Roberto Carlos kanon från 40 meter är inget annat än världsklass.

Real Madrid
060214 Fotboll, Spansk, Real Madrid : Roberto Carlos, jubel. © Bildbyrån – Cop 25

Nej, det krävs ingen större förflyttning för att göra räddningen. Men vadå? Det är riktig BOMB som Carlos smäller iväg. Efter matchen ska Buffon ha sagt att han ”trodde armen var av” efter frisparken.

https://youtu.be/tlkxHbGCVuo

Så Buffon höll nollan och när David Trezeguet smällde in 1–0 från nära håll, så fick Juventus segervittring. Förspelet till det målet står Zlatan för. Han nickar mycket snyggt ned bollen till en fristående Trezeguet. Sen avgör Marcelo Zalayeta på övertid.

Här kan ni se ett sammandrag av matchen, med Zlatans framspelning: