När Real Madrids superlirare Figo, Zidane, Roberto Carlos och Raúl förnedrade Milan på bara 11 sekunder

När Real Madrids superlirare Figo, Zidane, Roberto Carlos och Raúl förnedrade Milan på bara 11 sekunder

Luis Figo till Zinedine Zidane, till Roberto Carlos och slutligen till Raúl som gör målet.
Det behöver inte vara svårare än så.
För så såg det ut när Real Madrids Galacticos skapade ett av de vackraste målen i Champions League.

I början av 2000-talet byggde Real Madrid ihop ett av världens bästa klubblag. När man parade ihop några av planetens absolut bästa fotbollsspelare i samma startelva.

Real Madrids superlag

Det behövdes verkligen inte så mycket taktik på den tiden när man placerade ut världsstjärnor som Luis Figo, Zinedine Zidane, Roberto Carlos, Raúl, Ronaldo och David Beckham. Utan det var mest bara låta dom få spela sitt spel och fotbollsmagi uppstod.

Real Madrid
030518 Fotboll, Spansk, La Liga, Real Madrid : Zidane och Figo kramar om 3-0-skytten Roberto Carlos © Bildbyrån – 26829 D

Real Madrids Galactico-era blev ändå inte så bra som många förväntade. Det blev bara två Champions League-titlar (2000 och 2002) under 00-talet och inte den världsdominans som man hade hoppats på.

Stjärnlirarnas show

Men det var verkligen ett lag som flödade över av världsstjärnor och det finns en uppvisning från CL som har blivit odödlig. När stjärnlirarna förnedrade storklubben Milan på bara 11 sekunder med ett mål som får alla fotbollsälskare att dregla.

Real Madrid
060214 Fotboll, Spansk, Real Madrid : Roberto Carlos, jubel. © Bildbyrån – Cop 25

Figo slår en crossboll till Zidane, som skickar vidare bollen till Roberto Carlos med en utsökt skarv. Vänsterbacken hittar sedan Raúl i straffområdet som först skottfintar och sedan dunkar in bollen i mål.

Det går inte att göra lagmål vackrare än så här och vi snackar alltså om bara sju tillslag på fyra spelare under 11 sekunder. Det här är ren konst.

Se målet här:

https://twitter.com/i/status/1212976890782404614
Real Madrid
030518 Fotboll, Spansk, La Liga, Real Madrid : Raul jublar efter 2-0 © Bildbyrån – 26829 D

LÄS MER: 5 mest overkliga Roberto Carlos-frisparkarna som fotbollsvärlden aldrig glömmer