När passningskungen Ronaldinho såg en lucka ingen visste fanns – Henke behövde bara tacka och ta emot

Ronaldinho var inte bara en showare av rang.
Han är en av de allra mäktigaste passningsläggarna.
Det fick Henrik Larsson erfara under åren i Barcelona.

Ronaldinho hade verkligen precis allt som en riktigt bra fotbollsspelare behöver, och hans tid i Barcelona kommer sent att glömmas bort. Ronaldinho var spelaren som alltid spelade med ett leende på läpparna, och som gav showen och dribblingarna ett ansikte.

Otrolig karriär

Det har funnits många framgångsrika spelare genom åren, men ingen som Ronaldinho. Han fick miljontals att förälska sig i fotboll genom sin charmiga spelstil, och han råkade dessutom skörda enorma framgångar med den. Inte bara i Barcelona, utan även i lag som PSG och Milan.

060516 Fotboll, Inför Champions League-finalen, Träning Barcelona: Henrik Larsson och Ronaldinho tränar på Stade De France. © Bildbyrån

Ronaldinho kännetecknades för sina dribblingar och sin fart med bollen, men han hade dessutom ett fruktat målsinne, spelförståelse – och kanske framför allt en otrolig passningsfot. Ronaldinho kunde se saker som ingen annan såg, och hade dessutom precisionen att leverera bollen på millimetern.

Passningen till Henke

Fråga bara Henrik Larsson. Den svenske anfallsikonen gjorde en kort men minnesvärd sejour i Barcelona, där han blev nära vän med Ronaldinho. Brassen har flera gången höjt Larsson till skyarna, och Henke har inte varit sen på att ge komplimanger tillbaka. Larsson var en fruktad målgörare, men sen hjälpte det ju också att ha en passningsläggare som Ronaldinho bredvid sig. Det är målet som han gjorde mot Osasuna, i ett bortamöte 2006, ett fantastiskt exempel på.

Foto: Youtube

I ett anfall så tittade Ronaldinho plötsligt upp och slog iväg bollen i en yta som, ja, ingen annan såg. Men bakom alla backar och in i luckan sprang Henrik Larsson, och det var bara att tacka och ta emot för svensken, som fri mot målvakten petade bollen i nät.

Se målet här (2.05 in):

LÄS MER: Här flyttar en självsäker frisparksskytt upp hela laget – sekunderna senare är katastrofen ett faktum

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!