När Magnus Hedman skrev på för Chelsea – och stjärnan sa 4 totalt oväntade ord

Magnus Hedman fick ett provspel med Chelsea.
Han kom till den brittiska storklubben efter att ha varit klubblös i ett och ett halvt år.
Och det var många som var förvånade över övergången…

Magnus Hedman hade visserligen länge varit en toppmålvakt runt om i Europa. Men det var en rejäl bomb som briserade när han 2006 blev klar för giganten Chelsea.

Stjärnans ord

Det var dels oväntat för att Hedman aldrig spelat i en klubb av den kalibern under sin karriär. Men framför allt för att han inte hade tillhört någon klubb på ett och ett halvt år.

Chelsea’s new signing Magnus Hedman, left, holds his new shirt with manager Jose Mourinho, right, during a news conference at the Chelsea training ground in Cobham, England, Friday Nov. 17, 2006. Chelsea signed Sweden goalkeeper Magnus Hedman on Tuesday to cover for the injured Petr Cech. The 33-year-old Hedman joins Carlo Cudicini and Hilario as the team’s goalkeepers. (AP Photo/Tom Hevezi)

Men på grund av skadebekymmer i laget så fick Hedman en chans att provträna – något som inte bara vi i Sverige var förvånade över. Nu avslöjar Magnus Hedman den förre storstjärnan Joe Coles oväntade ord i omklädningsrummet.

– Innan min första träning så kom Joe Cole och frågade var jag hade varit innan det här. Jag svarade att jag hade varit pensionerad i ett och ett halvt år. Då tittade han bara på mig och sa: ”Fucking hell, good luck!”, säger Hedman till Sportbibeln.

”Var ett happy place”

Men Hedman gjorde provspelet med bravur – och belönades med ett kontrakt.

– När jag slutade i Celtic trodde jag ju att det var klart. Men jag kom dit och provtränade och allt var jävligt intressant. Där kan vi snacka om storstjärnor på varenda plats. Det var personer som vunnit guldbollar och VM och EM. Det var verkligen ett happy place, och sen vann vi ju hela tiden…, säger Hedman.

051218 Fotboll, Premier League, Arsenal – Chelsea: Joe Cole, Didier Drogba, John Terry och Arjen Robben, Chelsea, jubel. © Bildbyrån

Det blev bara en reservlagsmatch för Hedman i Chelsea, men målvaktslegendaren fick rejält med lärdomar från tiden.

– Man såg verkligen det där; att om man vill bli bäst så handlar det om att träna hårdast. Didier Drogba, till exempel, var kvar i 30 minuter efter varje träning, och det är det som gör de stora spelarna så bra. Jag gillade det verkligen, det var en helt annan nivå, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!