När landslagsmålvakten fick tidernas största hjärnsläpp – som kostade honom en plats i VM94-truppen

När landslagsmålvakten fick tidernas största hjärnsläpp – som kostade honom en plats i VM94-truppen

Pål Lundin var aktuell för VM 94.
Då fick han tidernas hjärnsläpp – och blev inte uttagen.
– Jag visste vad som skulle hända, säger han.

Alla som älskade svensk fotboll på 90-talet vet vem Pål Lundin är. Den långa målvakten spelade nästan 200 matcher för Östers IF, och blev en riktig allsvensk profil.

Aktuell till VM94

Han hade sin främsta storhetsperiod i början av 90-talet, och blev uppkallad till flera landslagssamlingar med Sverige. Men i konkurrens med bland andra Thomas Ravelli var det svårt att få en ordinarie tröja, och när han la av karriären i början på 00-talet stod han noterad för två landskamper från start.

Foto: Twitter

Han var aktuell att bli uttagen till det som skulle bli en av de största framgångarna i svensk fotbollshistoria. Nämligen VM i USA 1994. Men när truppen presenterades var Pål Lundins namn inte med, och orsaken tror han själv är det enorma hjärnsläpp, som går att se nedan, han stod för tidigare under våren.

– Enligt vad jag har hört så berodde det på en grej som hände på Värendsvallen samma år. Vi mötte Malmö hemma och jag skulle utanför straffområdet och nicka bort bollen. I stället steg bollen och mina händer åkte upp, sade han i en intervju med Sportbladet för några år sedan.

”Visste vad som skulle hända”

I stället för att dra ned händerna igen så boxar Pål Lundin undan bollen. Då visste han exakt vad som skulle ske.

– Jag visste vad som skulle hända, att jag skulle få rött kort, så jag kastade iväg bollen och gick rakt ut. Du får väl kolla med Tommy Svensson om det var därför jag inte kom med till VM.

Foto: Twitter

Han borrade ned huvudet och fick lämna planen, och kanske redan då visste han att hans VM-chanser var över? Så blev det i alla fall. I stället blev Magnus Hedman uttagen till den svenska truppen som tredjemålvakt.

Se hjärnsläppet här:

LÄS MER: Janne Andersson tokilska – rasar mot avgörande detaljen i Sveriges playoff-rysare: ”Det är inte okej”

Få våra nyhetsbrev!