När Klas Ingesson sänkte ett träd – med en simpel spark

Alla minns vi Klas Ingesson med värme och glädje.
Främst för sina insatser inom fotbollen men även för några underhållande reklamfilmer som TV4 gjorde inför VM 2010.

I höst är det tre år sedan Klas Ingesson somnade in efter en lång tids kamp mot cancern. Den före detta landslagsspelaren hade en lång och fin karriär som till en början tog honom från moderklubben Ödeshög till ett Göteborg som på 80-talet vann Uefacupen.

Därifrån bar det iväg till flera av Europas stora ligor och under tiden cementerade han sin plats i det svenska landslaget. 1994 var han med och tog det historiska VM-bronset och totalt gjorde han 13 mål på 57 landskamper. Utöver VM 1994 så representerade han även Sverige i VM 1990 och EM 1992.

1998 gjorde Ingesson sin sista landskamp och 2001 lade han skorna på hyllan. 2009 fick han beskedet att han drabbats av blodcancer men fortsatte trots det att var aktiv inom fotbollen. Bland annat tränade han och vann svenska cupen med Elfsborg 2014.

Inför VM 2010 gjorde TV4, som hade rättigheterna till mästerskapet, ett par reklamfilmer för att haussa turneringen. Budskapet löd: ”Ingesson till VM 2010” och resulterade i ett par underhållande inslag. Bland annat klippet vi valt ut som visar hur Ingesson sänker ett träd med sitt fina tillslag.

LÄS MER: Belgiske förbundskaptenen står för den finaste hyllningen till Klas Ingesson