När José Luis Chilavert drog iväg monsterfrisparken – från 60 (!) meter

.

Paraguays legendariske målvakt José Louis Chilavert gjorde otroliga 62 mål i sin karriär.
Inget mål slår den här monsterfrisparken – från 60 meter.
– Deras målvakt stod och kollade på fåglarna, säger Chilavert.

Snacka om målvaktslegendar. José Louis Chilavert var Paraguays landslagsmålvakt i 14 år och han spelade på elitnivå i makalösa 22 år.

Fyra mål i samma VM-kval

Dessutom gjorde han alltså 62 mål i sin karriär. Många på straff, men också en hel del frisparkar. Och det var inte bara på klubblagsnivå. Chilavert satte åtta landslagsmål i karriären, hälften av dem kom i samma VM-kval (2002).

Målvakten var också VÄLDIGT nära att bli förste målvakt att sätta en frispark i en VM-turnering. Han hade två riktigt vassa försök i VM 1998 (mot Bulgarien) och 2002 mot Slovenien. I den sistnämnda matchen hade Chilavert en frispark från 40 meter som mirakelräddades via ribban.

980612 José Luis Chilavert, Paraguay
© Bildbyrån – © 3

Men även om de försöken var nära, så är det så klart målen som slår allra högst. Och inget frisparksmål är mäktigare än det som Chilavert gjorde mot River Plate 1996.
– Jag såg att River Plates målvakt Burgos var utanför sitt straffområde. Han verkade mer kolla på fåglar än koncentrera sig på matchen. Så jag började springa som en galning. Jag såg att domaren var i vägen och skrek ”Undan!”. Turligt nog gjorde han det, skottet kunde ha knockat honom fullständigt om han inte duckat, säger Chilavert till fourfourtwo.com.

Kolla in målet här: