När Janne Anderssons allra värsta mardröm blev till verklighet – och svordomarna haglade mot tv-profilen

Janne Andersson har vunnit mängder av priser.
Men frågan är om han någonsin kommer glömma när han tilldelades årets tränare i Allsvenskan 2015.
Men kanske inte för själva priset i sig – utan hur det gick till på vägen dit.

Janne Andersson har under det senaste decenniet växt fram som svensk fotbolls allra största ledarprofil. Som tränare gjorde han braksuccé med IFK Norrköping, vilket till sist ledde till att han fick efterträda Erik Hamrén som förbundskapten för det svenska landslaget.

Otroliga bedrifterna

”Party-Janne” har heller inte gjort någon besviken under sitt blågula uppdrag, och har skördat enorma framgångar med det mest folkkära landslaget. Sedan Janne Andersson tog över så har han tagit Sverige till VM-kvartsfinal och EM-slutspel – och har dessutom gjort enorma resultat mot stornationer som Italien och Frankrike.

Foto: Youtube

Janne Andersson har hyllats som en av svensk idrotts verkligt stora tränare, och uppskattas av extremt många. Men det är ett pris som han fått som han troligtvis aldrig kommer att glömma – och det har egentligen nog mest med att göra hur själva utdelningen gick till.

Klockrena skämtet

När Andersson 2015 tilldelades priset som ”Årets tränare” i Allsvenskan så valde nämligen C More, som delade ut priset, att skoja till det ordentligt. Då Norrköping är nära beläget Kolmården så valde man att skoja om att en orm rymt i Janne Anderssons hus – någonting han verkligen inte uppskattar.

Foto: Youtube

Tv-profilen Jonas Dahlquist är i klippet utklädd till en Kolmården-arbetare, och får från allra första parkett se exakt hur rädd den nuvarande förbundskaptenen är för det som sker framför honom. Och svordomarna bara haglar.

– Nä, sluta för fan! Jag vill inte se skiten, alltså. Helvete!, säger Andersson när han får se ormen i huset.

”Jag spyr!”

När han sedan får reda på att det rör sig om ett skämt så lugnar han ned sig… litegrann.

– Nej, jag gillar verkligen inte ormar. Jag spyr! Fyfan vad elaka ni är!, säger han.

Janne Andersson kunde dock till sist ta in att han vunnit priset och visa tacksamhet för det. Och han vann det verkligen rättvist, då IFK Norrköping under säsongen skrällde rejält och vann SM-guld.

LÄS MER: Förbundets ilskna svar mot Zlatan Ibrahimovic – efter attacken mot Janne Andersson: ”Det är helt galet”

Få våra nyhetsbrev!