När Harry Redknapp fick nog av oxtokiga supportern – och bytte in honom i matchen(!): ”Han kedjerökte…”

Det är lätt att sitta I soffan eller på läktaren och gnälla på det som händer på planen.
Men hur bra är egentligen de häcklande supportrarna?
En gång fick ikonen Harry Redknapp nog – och tvingade in ett fan i en match(!).

Alla idrottssupportrar har någon gång suttit i soffan och skrikit och gnällt på spelarna – ofta proffs som får betalt för att utföra sporten – och det som händer ute på planen. Ibland kan man bara inte förstå hur dåliga passningar som de kan göra, hur en spelare kan bränna ett visst läge, och hörnorna. Hur svårt är det egentligen att slå hörnor!?

Bytte in supportern(!)

När West Ham spelade träningsmatch inför säsongen 1994 så stod en supporter till laget, Steve Davies, bredvid avbytarbåset och han var inte nöjd med vad han såg. Davies stod och kedjerökte, samtidigt som det inte gick många sekunder mellan gångerna då tränaren Harry Redknapp fick veta vad Davies tyckte om både taktik och spelare. Extra illa tyckte Davies att anfallaren Lee Chapman spelade.

Football – Queens Park Rangers v Norwich City – Barclays Premier League – Loftus Road – 2/2/13 QPR manager Harry Redknapp before the game Mandatory Credit: Action Images / Andrew Couldridge

Till sist, vid halvtid, så fick Harry Redknapp nog. I matchen mot Oxford så valde han plötslgit att byta ut Lee Chapman, och han gick och ställde frågan direkt till Steve Davies: ”Är du lika bra på att spela som på att prata?”.

– Jag trodde inte det var sant. Jag gick in i omklädningsrummet, och spelarna satt och vilade upp sig. Harry säger då: ”Steve, du ska på. Lee, du går av”, har Davies berättat.

Blev målskytt

På bara minuter hade Steve Davies nu gått från en supande kedjerökare vid sidan av planen, till att faktiskt spela med ett Premier League-lag(!).

– Efter fem minuter så skakade mina ben fortfarande. Jag spelade för West Ham! Efter det så var det bara att tänka på matchen, och sånt.

Och vad än Davies tänkte på så verkade det fungera. Plötsligt fick han nämligen ett läge, och han klippte till bollen och, som han själv säger, ett mirakel hände. Bollen gick förbi Oxford-målvakten och in i mål, och West Ham vann matchen med 4-0.

Foto: Youtube

Målet var såklart en overklig dröm som gick i uppfyllelse, och någonting som han fortfarande bär med sig. Men glädjen byttes relativt snabbt ut i trötthet.

– Efter målet var jag helt slut. Jag rökte ju 30 cigaretter om dagen på den tiden. Jag kunde inte hantera det. Jag hade rökt ganska mycket och tagit några bärs under första halvlek, sa han för några år sedan.

LÄS MER: Ölföretagets klockrena hån efter Super League-fiaskot – som får alla att skratta: ”Haha, det bästa på många år”

Få våra nyhetsbrev!