När fyra förvirrade göteborgare ställde upp för tidernas märkligaste frisparksvariant – muren fattar ingenting(!)

Det finns frisparksvarianter. Och så finns det frisparksvarianter. Västra Frölundas misslyckade försök till att lura motståndarna nådde verkligen nya, komiska höjder.

Ibland kan spelarna på planen verkligen chocka publiken med nya frisparksvarianter man inte sett förut. I de flesta av fallen ser de otroligt intränade ut och har repeterats flera gånger på träningsanläggningen.

Sedan finns det frisparksvarianter som man lätt kan tro att lagen inte tränat alls på. Och en sådan visades upp i allsvenskan i slutet av 90-talet.

Felplanerad variant

Västra Frölunda har producerat många duktiga spelare genom åren som Niklas Skoog, Kaj Eskelinen och Richard Teberio men ofta stått i skuggan av de andra, större Göteborgsklubbarna.

Men med den här felplanerade frisparksvarianten sticker Västra Frölunda verkligen ut.

Foto: YouTube

Fyra av lagets spelare står runt bollen och det är osäkert om vem som ska ta hand om frisparken. Två av spelarna petar till bollen något och sedan ligger den still i upp till en sekund innan något mer händer.

Då får en annan spelare för sig att hoppa över bollen för att sedan den fjärde(!) slår till bollen åt höger för att sedan skicka in ett, så klart, resultatlöst inlägg.

Muren fattar ingenting

Det kanske allra roligaste med det här klippet, som går att se nedan, är att muren inte fattar någonting och det tar, i sammanhanget, väldigt lång tid för dem att reagera.

Många ironiska meddelanden täcker Twitterinläggets kommentarsfält:

– Fint att se att muren fortsätter hålla ihop även när bollen är levande, skriver en användare.

– Känns som att de saknade en eller två man vid bollen där för att det skulle bli succé, skriver en annan.

Foto: YouTube

Västra Frölunda har tio allsvenska säsonger i ryggsäcken och senast år 2000. I dag verkar det som att den hemska frisparksvarianten hämmar klubbens försök att ta sig tillbaka till svensk fotbolls finrum.

Klubben kvalade sig upp till Ettan Norra förra hösten men efter att ha använt en avstängd spelare i den avgörande matchen mot Åtvidaberg tappade man platsen och blev kvar i division 2.

LÄS MER: Legendaren Tomas Brolins viktiga budskap – till dagens idrottsföräldrar: ”Gå hem! Barnen behöver inte sånt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!