När fransmännen satte baguetten i halsen av Therns kalasträff

När det nu är dags för Sverige att ta sig an Frankrike i VM-kvalet kan vi bara minnas tillbaka på forna möten. Exempelvis den gången när Jonas Thern gjorde sitt första landslagsmål, mot just ”Les Blues”, med en riktig kanon.

Lagom till kvalet inför VM i Italien 1990 träningsspelade Sverige mot Frankrike. I augusti ställdes landslagen emot varandra på Malmö Stadion och på det svenska innermittfältet skulle en då 22-årig Jonas Thern bilda lås med Glenn Strömberg. Det skulle bli succé.

Redan i den femte minuten slog Anders Limpar en snabb frispark mot Jonas Thern några meter utanför straffområdet. Utan att blinka klev han fram och drog på en stenhård sträckt vrist som vackert seglade förbi den franska målvakten. Målet var Therns första i den svenska landslagströjan och det går inte annat än att lyfta på hatten. Förhoppningsvis får vi se liknande mål från en svensk fot mot Frankrike i kväll.

LÄS MER: När Sverige gjorde det knäppaste fotbollsmålet genom tiderna

Kolla in Therns fullträff här:

Trots det räckte inte Therns fullträff till seger. Frankrike kunde vända och vinna med 4-2 efter bland annat två mål av Eric Cantona.

Gilla Sportbibeln Fotboll om du också är en riktig fotbollsnörd