När Anders Limpar lurade med storstjärnan på det förbjudna – och fick tidernas utskällning av legendaren

Ledig från fotbollen under sommarlägret.
Då lurade Anders Limpar med lagkamraten Ian Wright för att hoppa bungyjump – och fick tidernas utskällning.
– Det blev ett jävla liv, säger han.

Anders Limpar är en av Sveriges allra främsta fotbollsspelare genom tiderna. Han är en av få svenskar som lirat över 150 matcher i Premier League, och vunnit ligan.

Lurade med Ian Wright

Under sitt äventyr på de brittiska öarna representerade han både Arsenal och Everton, där han blev en riktig ikon i den förstnämnda klubben. Han storspelade säsongen 90/91, när de vann serien, och svarade för elva ligamål under tävlingsåret.

920815 Anders Limpar, Arsenal © Bildbyrån

Det var ett Arsenal-lag fullt av storstjärnor som David Seaman, Tony Adams och Alan Smith. Inför den nästkommande säsongen blev Anders Limpar även lagkamrat med anfallaren Ian Wright, och de blev väldigt goda vänner.

I podcasten ”Matchen” berättar Anders Limpar när han lurade med Ian Wright på en strikt förbjuden aktivitet under Arsenals sommarläger i Norge 1992.

Åkte på tidernas utskällning

Laget hade en helt ledig dag, och Limpar ville göra något totalt annorlunda.

– Vi var lite vilda och galna. Jag älskade det där laget, och framför allt Ian Wright ligger mig varmt om hjärtat. Vi bestämde oss för att åka iväg och hoppa bungyjump, säger Limpar och fortsätter:

– ”Fan vad roligt”, säger han. ”Det har jag aldrig gjort förut”. Så vi åkte iväg och letade upp ett ställe. I vår naivitet, vi är ju firade stjärnor, så det är klart att folk ser att vi ska dit och hoppa. Så det kom ju massa journalister dit.

960530 Fotboll, Sverige, Porträtt: Anders Limpar. © Bildbyrån

När de båda stjärnorna sedan kom tillbaka till träningsanläggningen åkte de på tidernas utskällning av tränaren George Graham.

– Vi hade ju skrivit på kontrakt där vi inte får göra saker som till exempel åka motorcykel. Och bungyjump var absolut en sådan sak. Så det blir ett jävla liv, och jag fick ta den största smällen, säger Limpar och fortsätter:

– Men med all rätt. Det var ju jag som lurade dit Ian Wright.

LÄS MER: Här är division 3-matchen som har ALLT – visar varför lokalfotbollen är det absolut finaste vi har i Sverige