När allt gick fel för Premier Leagues största buse – som slog rekordet absolut ingen fotbollsspelare vill ha

När allt gick fel för Premier Leagues största buse – som slog rekordet absolut ingen fotbollsspelare vill ha

Han är en av Premier League största ikoner.
Men Richard Dunne sitter på ett otroligt rekord – som nog ingen fotbollsspelare vill ha.

Richard Dunne hade en lång karriär inom den engelska fotbollen. Försvararen från Irland spelade nästan 20 säsonger i Premier League och blev en riktig ikon i Englands högsta serie.

Legendstatus i Manchester

Han representerade Everton, Manchester City, Aston Villa och Queens Park Rangers i den ordningen, men det var i Manchester han skulle få legendstatus. Dunne spelade nästan 300 matcher för City, och bar kaptensbindeln i flera säsonger.

Foto: YouTube

Richard Dunne var verkligen en spelare fostrad i den brittiska skolan. En stenhård försvarare som gav allt i varje duell. Det resulterade i att han har rekordet som den spelare som fått syna det röda kortet flest gånger, åtta, tillsammans med Patrick Vieira och Duncan Ferguson.

Irländare sitter däremot på ytterligare ett rekord, och det är verkligen inget han kan vara särskilt stolt över.

Otroliga rekordet

Utöver att Richard Dunne blivit utvisad flest gånger i Premier Leagues historia har han även rekordet för flest antal självmål. Han har på något sätt fått in bollen i egen kasse hela tio gånger – sex gånger i Manchester City, tre i Aston Villa och ett i Queens Park Rangers.

Foto: YouTube

Det sista var mot Liverpool på hemmaplan säsongen 2013/14. Och när han slog in bollen i eget mål var han den första i Premier Leagues historia som stått för ett tvåsiffrigt antal självmål.

LÄS MER: Jättekritiken mot Zlatan Ibrahimovics nya lagkamrat – sågar stjärnskottets val av klubb: ”Jag förstår ingenting”