Multimiljardärens plan: Så ska han köpa – och förändra Arsenal fullständigt

Multimiljardärens plan: Så ska han köpa – och förändra Arsenal fullständigt

Arsenal kan förändras fullständigt.
Om Aliko Dangote, även känd som Afrikas rikaste man, får som han vill.
60-åringen vill nämligen köpa Arsenal.

Afrikas rikaste man heter Aliko Dangote. Han är 60 år gammal, god för hela 120 miljarder kronor och han älskar fotboll. Framförallt Arsenal.

Nu vill Dangote hjälpa sin favoritklubb nå högre höjder, helt enkelt genom att köpa den. Och då vill multimiljardären göra stora förändringar hos förra säsongens ligafemma i Premier League.

Han väntar bara på rätt tillfälle att köpa.
– Det är en fantastisk klubb som sköts på ett bra sätt. Men den kan skötas bättre, så jag ska ge mig in där. Men jag kan vänta. Även om förutsättningarna ändras kommer jag att ta chansen och förändra klubben i framtiden, säger Dangote i en intervju med Bloomberg, som värderat honom till rikast i hela Afrika.

Dangote har även meddelat att vad han skulle göra först och främst om han köpte Arsenal. Nuvarande tränaren Arsene Wenger lär inte gilla det…
– Det första jag skulle göra är att byta tränare. Han (Wenger) har gjort ett bra jobb, men någon annan borde få chansen.

För närvarande styrs Arsenal av majoritetsägaren Stan Kroenke, som heller inte har några planer på att sälja sitt Gunners. Vi får se hur länge Dangote orkar vänta.

LÄS MER: Arsenal förhandlar med rivalen – på väg att sälja stjärnan.