Mourinhos hyllning: ”En 40-åring har inte samma potential som en 20-åring – om du inte är Zlatan”

Zlatan Ibrahimovic imponerar rejält på alla.
Även på hans förre tränare José Mourinho.
– En 40-åring har inte samma potential som en 20-åring – såvida du inte är Zlatan, säger portugisen enligt ESPN.

Det har skrivits mycket om succén den här hösten. Zlatan Ibrahimovic har väckt liv i AC Milan igen och siffrorna talar sitt tydliga språk den här säsongsinledningen.

Ibras målsuccé

Milan leder Serie A och är ännu obesegrade efter sju omgångar den italienska ligan. Framåt har man gjort 16 mål och hälften av dem har gjorts av svenske stjärnanfallaren.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
200801 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates during the Serie A match between Milan and Cagliari on August 1, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / Bildbyrån

”Ibra” leder skytteligan med sina åtta fullträffar och ännu mer imponerande är att han gjort det på bara fem ligamatcher. Men det mest imponerande av allt är att han fortsätter att leverera på den allra högsta nivån som 39-åring.

Mourinhos ord

Hyllningarna har redan varit många och de flesta är förbluffade över att Zlatan kan fortsätta hålla kroppen i topptrim och producera mål på löpande band. Nu ansluter även förre tränaren José Mourinho till hyllningskören.

José Mourinho, fotboll
180305 José Mourinho, coach of Manchester United, ahead of the Premier League match between Crystal Palace and Manchester United on March 5, 2018 in London. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160211

Portugisiske demontränaren tränade Ibrahimovic både i Inter och Manchester och har en god relation med svensken. Mourinho återfinns nu i Tottenham och kallar sig själv för ”The Experienced One” numera istället för ”The Special One” i en ny intervju.
– Allt som händer mig i fotbollen nu är bara déjà vu, det är något som jag redan har varit med om, säger Mourinho enligt ESPN och han känner sig starkare än någonsin tack vare sin långa erfarenhet i storklubbarna Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid och Manchester United.

”Inte Zlatan”

Sedan kommer han in på hyllningen till sin förre adept Zlatan Ibrahimovic.
– Det finns jobb där du behöver vara i form, som en fotbollsspelare till exempel. En 40-åring har, så klart, inte samma potential som en 20- eller 30-åring. Såvida du inte är Zlatan Ibrahimovic, han blir bara bättre och bättre för varje år, säger ”Mou” i intervjun.

Zlatan har precis som Mourinho varit en flyttfågel under hela karriären. Efter spel i Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United och Los Angeles Galaxy är han nu tillbaka i Milan igen och är bättre än på många år.

LÄS MER: Andreas Granqvists besked om framtiden – efter långa frånvaron från landslaget: ”Dialogen med Janne är…”

Få våra nyhetsbrev!