Mexikos HELGALNA firande efter superskrällen orsakade jordbävning (!)

Mexikos högst oväntade seger mot Tyskland i VM har fått en nation att gå loss fullständigt. 
Supportrarna firade så hårt att en mindre jordbävning (!) bröt ut i huvudstaden Mexiko City, vilket Sportbladet var först att rapportera om.  

Hirving Lozano, 22, blev Mexikos stora hjälte efter att ha sänkt Tyskland med 1-0. Resultatet har satt Sverige i en knepig sits eftersom Tyskland i princip är piskade att vinna mot Blågult i den andra matchen av gruppspelet.
– Det var det bästa målet i mitt liv, sa Lozano.

Jätteskrällen mot regerande världsmästarna firades hårt hemma i Mexiko. Kanske lite för hårt…

Jordbävning i Mexiko City efter superskrällen

När PSV Eindhoven-stjärnan Hirving Lozano gav Mexiko ledningen i den 35:e minuten firades det rejält i huvudstaden Mexiko City. Fansen blev så exalterade att ett mindre jordskalv (!) bröt ut.
”Sannolikt var det på grund av massivt hoppande efter landslagets mål i VM. Minst två detektorer i staden noterade det klockan 11.32 (lokal tid)”, skriver landets seismologiska institut SIMMSA på Twitter, vilket Sportbladet rapporterat om.

”En av de största segrarna i Mexikos historia”

Matchhjälten Lozano var givetvis rörd efter segern.
– En av de största segrarna i Mexikos historia, sa han efter matchen enligt Sportbladet.

Men respekten för Janne Anderssons landslag finns där och förbundskaptenen Juan Carlos Osorio tror att Sverige blir en tuff uppgift.
– Sverige kommer att bli en svår nöt att knäcka. De slog ut Argentina i VM 2002. De slog ut Italien i kvalet till detta VM. De har inte bara gjort bra resultat i Europa utan också på VM-nivå.

DELA för att stötta Sverige i VM!

LÄS MER: Uppgifter: Här är Sveriges startelva i VM-premiären: ”Jag har precis bestämt mig”