Mardrömsbeskedet: Victor Nilsson Lindelöf missar EM-kvalet – svensken tvingas tacka nej!

Mardrömsbeskedet: Victor Nilsson Lindelöf missar EM-kvalet – svensken tvingas tacka nej!

.

Här är stora mardrömsbeskedet för svenska A-landslaget.
Victor Nilsson Lindelöf tvingas tacka nej och missar EM-kvalsmatcherna mot Malta och Spanien.
Allt på grund av en ljumskskada, meddelar Svenska Fotbollförbundet.

Sverige har inlett EM-kvalet strålande med viktig hemmaseger borta mot Rumänien och oavgjort borta mot Norge på de två första matcherna. Nu väntar Malta och stornationen Spanien i nästa landslagssamling.

Nilsson Lindelöf missar

Då tvingas A-landslaget klara sig utan nyckelspelaren och Guldbollenvinnaren Victor Nilsson Lindelöf. Svenske mittbacken tvingas tacka nej till hela landslagssamlingen och missar därför båda EM-kvalmatcherna.

På grund av ljumskskada, meddelar Svenska Fotbollförbundet i dag.
– Victor har en skada i ljumsken som han haft problem med under en längre tid. Skadan gjorde att han var tvungen att kliva av nästsista matchen i klubblaget och stå över den sista matchen. Efter att ha undersökt Victor är det tyvärr klart att han inte kan vara med på nästa samling då skadan fortsatt håller honom borta från spel, säger Anders Valentin, herrlandslagets läkare till förbundets webbplats.

Granqvist osäker också

Det blir ett tungt avbräck för förbundskaptenen Janne Andersson som även har sin andra mittback, Andreas Granqvist, med skadebekymmer.
– Victor hörde av sig direkt efter han blev skadad. Vi har avvaktat och hoppats att hans skada skulle ha läkt till kommande samling. Men efter undersökning i går så är det tyvärr så att han inte kan spela. Jag hoppas att Victor blir bättre så snart som möjligt, säger förbundskapten Andersson i ett uttalande.

Även ”VNL” har uttalat sig om det tuffa beskedet att tacka nej till A-landslaget.
– Alla spelare vill spela de stora matcherna och representera sitt land. Mitt fokus är att bli skadefri så snart som möjligt. Jag önskar killarna och Janne stort lycka till i matcherna och ser fram emot att vara med och hjälpa laget i kvalet i höst, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Sverige möter Malta hemma på Friends Arena 7 juni och sedan väntar bortamatch i Spanien 10 juni.

LÄS MER: Lindelöfs första ord – efter påstådda konflikten i landslaget

Uppgifter: Franska storklubben vill värva Victor Nilsson Lindelöf