Lotta Schelin tvingades avsluta karriären – här är hennes nya jobb inom fotbollen

.

Lotta Schelin tvingades avsluta karriären på grund av huvud- och nackbesvär.
I sommar är hon ändå delaktig i fotbolls-VM – som expert för TV4.

Lotta Schelin är Sveriges kanske främsta damfotbollsspelare genom tiderna.

”Slår ut i huvudvärk”

Men karriären fick ett abrupt slut.

Under en match i damallsvenskan, där Schelin spelade för Rosengård, drabbades hon av en nackskada, och under sommaren i fjol meddelade hon att karriären är över.

Foto: Bildbyrån

Hon har fortfarande inte återhämtat sig.

– Det är klart att jag är långt ifrån hundra rent fysiskt, med tanke på att det slår ut i huvudvärk. Nacken är en central bov i det hela. Sedan om det (värken) kommer från whiplashskadan eller hjärnskakningar – det är det lite svårt att sätta en exakt diagnos på, säger Lotta Schelin till TT.

Den värsta smärtan och chocken har dock lagt sig.

”Sjukt jobbigt”

– Jag har gått igenom mitt sorgearbete. Det var ganska länge sedan jag var på planen nu. Det är alltid sjukt jobbigt att sluta, framför allt i och med skadan. Men samtidigt var jag uppe i en ålder där jag redan hade börjat fundera, säger 35-åringen och fortsätter:

– Faktumet att man har en del men från skadan gör att man bara vill må bra. Sedan känns det bara kul med allt som väntar. Det känns görgött.

Lotta Schelin har dock inte släppt sporten helt.

Här är nya jobbet

Sedan sin pensionering från fotbollen har hon gjort inhopp som konsult för ishockeylaget Frölunda, och även gjort framträdanden som gästexpert i SVT.

I sommar spelas fotbolls-VM för damer, i Frankrike där Lotta Schelin var så framgångsrik under sin karriär, och nu står det klart att Schelin får en expertroll i TV4 under turneringen.

– Det kommer att vara fokus på Sveriges matcher. Jag kommer att vara på plats på USA-matchen (i Le Havre den 20 juni) och en eventuell åttondelsfinal. Resten blir i så fall från studion, säger hon.

VM spelas 7 juni till 7 juli.

Lotta Schelin har vunnit fem Diamantbollar, tre Champions League-titlar med Lyon, ett OS-silver, ett VM-brons och har rekordet för antal mål i landslaget (88 stycken).

Dela om du tror att Lotta Schelin blir en bra expert!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);