Lotta Schelin om sanningen bakom tårarna – i direktsändningen

.

Sverige vann mot Tyskland för första gången på 24 år.
Då rann känslorna över för Lotta Schelin i livesändning.
– Jag ville ju inte sitta där och lipa i direktsändning. Men det gick inte, säger hon till Expressen.

Sverige gick in i kvartsfinalen mot Tyskland som underdog.

Tårarna i direktsändning

Det blågula landslaget hade inte besegrat giganterna i mästerskapssammanhang på hela 24 år – men skrev ny historia då man vann matchen med 2-1 efter mål av Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius.

På planen, hos spelarna och ledarna var känslorna många då man säkrade en semifinalplats mot Nederländerna, men det var inte bara där som glädjen var uppenbar.

170717 Sveriges Lotta Schelin vid lineup innan fotbollsmatchen mellan Tyskland och Sverige under fotbolls-EM den 17 juli 2017 i Breda.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

I TV4:s studio satt Lotta Schelin som expert och brast ut i tårar.

– Det är så stort. Jag unnar verkligen hela laget det här, sa hon i sändningen, och fortsatte:

– Ibland går det inte att beskriva med ord. Jag blir bara så glad för det här gänget, jag vet hur hårt de har jobbat. Det är fantastiskt.

”Kämpade, men det gick inte”

Lotta Schelin är Sveriges kanske främsta fotbollsspelare på damsidan någonsin, men tvingades avsluta karriären på grund av skador, och gjorde sin sista landskamp under EM:s kvartsfinal 2017, mot just Nederländerna.

Nu berättar hon om känslorna när Sverige tog sig till VM-semin i lördags – och tårarna i direktsändning.

– Jag kämpade för att hålla tårarna borta, jag ville ju inte sitta där och lipa i direktsändning. Men det gick inte. Det var så mycket känslor, jag känner ju i stort sett alla i laget och kände nog samma känslor som dem då direkt efter matchen, säger hon till Expressen.

190624 Lotta schelin of Swedish television network Tv4 after the FIFA Women´s World Cup round of sixteen match between Sweden and Canada on June 24, 2019 in Paris.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån

Lotta Schelin medger att hon saknar tiden i blågult.

– Ja, jag saknar allt med landslaget. Samtidigt har allt sin tid. Nu ska jag få vara med om något annat, något som känns som det största i livet, säger hon, och syftar på att hon är gravid i åttonde månaden.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!